Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD ve müttefikleri, Çin’i bilgisayar korsanlığı ile suçluyor: “Ekonomik ve ulusal çıkarlarımıza yönelik büyük bir tehdit”

Çin’i bilgisayar korsanlığıyla suçlayıp, “Ekonomik ve ulusal çıkarlarımıza yönelik büyük bir tehdit” diyen Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Antony Blinken’a, Avrupa Birliği (AB) ve NATO’nun yanı sıra Japonya ve Avustralya’dan da destek geldi.

ABD’de Beyaz Saray yönetimi, pazartesi günü (19 Temmuz) yaptığı açıklamayla Çin’i, küresel düzeyde bilgisayar korsanlığı yapmak ve bilgisayar korsanlığı faaliyetlerine destek vermekle suçladı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Çin’i bilgisayar korsanlığı faaliyetleri nedeniyle kınadıklarını aktarırken Çin’in bilgisayar korsanlarına destek vermesinin, ABD’nin ekonomik ve ulusal çıkarlarına zarar verdiğini söyledi. 

Aynı gün ABD Adalet Bakanlığı tarafından paylaşılan duyuruda ise aralarında üç güvenlik görevlisi ve bir bilgisayar korsanının bulunduğu dört Çin vatandaşının bilgisayar korsanlığı faaliyetleri nedeniyle gözaltına alındığı belirtildi.

Sanıkların, aralarında ABD’de bulunan bazı şirketlerin, üniversitelerin ve devlet kurumlarının da dahil olduğu çok sayıda bilgisayar sistemini hedef alan bir bilgisayar korsanlığı girişimleri ve kurumların ticari sırlarını ve bilgilerini çalmakla suçlandıkları aktarıldı.

Öte yandan, Blinken’ın açıklamaları, ABD’nin müttefiklerinden de destek buldu. NATO ve AB’nin yanı sıra Japonya, Avustralya ve Yeni Zelanda da ABD’nin Çin’e yönelik suçlamalarına destek verdi.

Derleyen: Mehmet Yaşar Altundağ

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.