Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Delta varyantı kaynaklı vakalar artıyor – Prof. Dr. Necmettin Ünal: “Bayramı aşılanma için değil tatil için vesile olarak gördük, zaten bir zirve içerisindeyiz ama bu zirveyi sonbaharda daha da yüksek seviyede yaşayacağız”

Güncel Sağlık Bakanlığı verilerine göre son 24 saatte 226 bin 513 kişiye test yapıldı ve 7 bin 667 kişi koronavirüs pozitif çıktı. 4 bin 152 kişi iyileşirken, son 24 saatte 50 kişi hayatını kaybetti. Toplam yapılan aşı doz sayısı ise 64 milyona yaklaştı. İki doz aşı olan kişilerin sayısı da yaklaşık 21 milyon. Öte yandan Delta varyantı kaynaklı vakalar da artmaya devam ediyor. Peki Delta varyantı salgının seyrini nasıl etkileyecek? Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı ve Yoğun Bakım Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmettin Ünal, bu sorunun yanıtını Medyascope yayınında verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.