Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TTB’den tıp fakültelerine çağrı: “Hekimlik Andı mezuniyet törenlerinde, Ekim 2017’de güncellenen hali ile kullanılmalı”

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Dünya Tabipler Birliği tarafından belirlenen Hekimlik Andı’nın deontolojik kurallara aykırı bir şekilde değiştirilerek okutulmaya çalışılması ya da okutulmaması üzerine 16 Temmuz’da tıp fakültelerinin dekanlarına yazı gönderdi. TTB’nin yazısında Hekimlik Andı’nın mezuniyet törenlerinde, Ekim 2017’de güncellenen hali ile kullanılması gerektiğine dikkat çekildi.

“Hiçbir tanım, ayrıcalık veya ayrımcılık nedeni olamaz”

“Dünya Tabipler Birliği’nin Cenevre Bildirgesi tüm hekimler için ortak ve bağlayıcıdır” diye başlayan yazıda, hekim-hasta ilişkisinde insan olmaktan başka hiçbir tanımın ayrıcalık veya ayrımcılık nedeni olmayacağı vurgulandı.

Yazıda, “belirlenmiş tıbbi etik değerler ile Türk Tabipleri Birliği ve/veya Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından benimsenen uluslararası belgeler ve kurallar dışında davranışta bulunmak” fiilinin geçici olarak “meslekten alıkoyma cezası” gerektirdiği de belirtildi.

Yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.