Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

15 yaş ve üzeri çocuklar için aşı randevuları hâlâ kapalı: “Tanımlanan aşı hakkı neden iptal edildi, okulları açmama kararı mı aldınız, çocuklarımızın sağlığı söz konusu”

Sağlık Bakanlığı dün (16 Ağustos) 15 yaş üstü ve 12 yaş üstü kronik rahatsızlığı olan çocukların aşılanabileceğini açıklamıştı. Bunun üzerine birçok aile aşı randevusu oluşturdu ancak öğleden sonra hastaneye gittiklerinde randevularının iptal edildiğini öğrendi. Dün sabah için randevu alan çocukların ilk dozlarını olabildiğini belirten aileler ise çocuklarının aşı olduklarına dair bilgilerin sistemde gözükmediğini söyledi. Sosyal medya üzerinden çocuklara tanımlanan aşı hakkının saatler içinde kaldırılmasına tepki gösteren aileler, “Okulları açmama kararı mı aldınız, çocuklarımızın sağlığı söz konusu” dedi.

Sağlık Bakanlığı’nın dün (16 Ağustos) Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı yeni aşılama programına göre 15 yaş üstündeki çocuklar ve 12 yaş üzeri kronik rahatsızlığı olan çocuklar aşılanabilecekti. Ancak aşı hakkı tanımlandıktan saatler sonra randevular iptal edildi ve aşı hakkı tanımlaması kaldırıldı. Aşı hakkının iptal edilmesinin ardından sosyal medyadan tepki gösteren birçok aile, “Tanımlanan aşı hakkı neden iptal edildi, okulları açmama kararı mı aldınız, çocuklarımızın sağlığı söz konusu” diyerek Sağlık Bakanlığı’nı eleştirdi. Ailelerin sosyal medya üzerinden tepkileri devam ederken Sağlık Bakanlığı tarafından konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Aşı hakkı tanımlandıktan sonra ALO 182’yi arayarak randevu oluşturmaya çalışan aileler, görevlilerden 15 yaş üstü çocuklara aşı tanımlamasının yapılmadığını şu an için yalnızca 17 yaş ve üzeri kişilerin aşı olabildiği bilgisini aldıklarını söyledi. Aileler sosyal medya üzerinden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı etiketleyerek alınan kararın neden iptal edildiğine dair bir an önce açıklama yapılmasını istedi. Diğer yandan dün sabah saatlerinde randevu oluşturan bazı çocuklar ise ilk doz aşılarını oldu ancak 15 yaş ve üzerinin aşı hakkının iptal edilmesinin ardından çocukların ikinci doz aşılarını olup olamayacakları henüz bilinmiyor. Aileler bakanlığın konuya ilişkin bir an önce açıklama yapmasını ve durumun düzeltilmesini talep ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.