Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Siyasetçi Altan Tan ile Afganistan’da yaşananlar ve mülteciler tartışması: “Önceden hazırlanan senaryo ile Türkiye geçiş sürecinde ara rol üstleneceğe benziyor”

ABD ve NATO güçlerinin çekilmesinin ardından Taliban’ın yönetimi ele geçirdiği Afganistan’da, başkent Kabil’den kaçışlar sürerken siyasetçi Altan Tan, söz konusu senaryonun daha önceden hazırlandığını ve bu geçiş sürecinde Türkiye’nin Taliban ile ABD ve Batı arasında bir ara rol üstleneceği kanaatini taşıdığını söyledi. Bir buçuk yıldır İran üzerinden Türkiye’ye gelen Afgan mültecileri konusunda iktidarın bugüne kadar kamuoyunu rahatlatacak tek bir açıklama bile yapmadığını belirten Tan, “Halkın aydınlatılması gerekir. Türkiye burada oynadığı rolü halka anlatmalıdır. Bu rol insani ve ahlaki olmalıdır. Kabil’den kaçışlara baktığımızda bu tür değişimlerde intikam faktörü devreye girer. İnsanlar bundan kaçıyor olabilirler. Bir kaos dönemi yaşanacaktır, topyekûn Afganistan için bir endişe söz konusu olacaktır” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.