Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Dr. İsmail Cinel: “Yoğun bakımlarda entübe edilen hastalar arasında iki doz mRNA aşısını olup 15 gün geçirmiş tek bir kişi yok”

Koronavirüs salgını, Delta varyantının da devreye girmesiyle etkisini artırarak sürdürüyor. Bu noktada en çok merak edilen şey, aşıların etkinliği. Türkiye’de hâlâ tek doz dahi aşı yaptırmamış yaklaşık 15 milyon kişi var. Yoğun bakım servislerinde tedavi görenler arasında aşılı – aşısız kişilerin oranı yetkili merciler tarafından paylaşılmadı ancak Türk Yoğun Bakım Derneği’nin desteğiyle bu konuda bir çalışma yürütülüyor. Çalışma henüz tamamlanmadı ancak yoğun bakımda yatan yaklaşık bin hastanın verileri baz alınan çalışma ile ilgili önemli ön bulguları Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Türk Yoğun Bakım Derneği Yeterlik Kurulu Üyesi Prof. Dr. İsmail Cinel, Medyascope’a anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.