Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Film Çıkışı (12): Başka Sinema Ayvalık Film Festivali başladı – Azize Tan: “Hepimizin sanatla iyileşmeye, yaşadığımız şeyleri anlamlandırmaya ihtiyacı var”

Film Çıkışı’nın bu haftaki bölümünde 2- 8 Eylül tarihleri arasında dördüncü kez düzenlenecek Başka Sinema Ayvalık Film Festivali’ni, festival direktörü Azize Tan ile konuştuk.

Geçen sene koronavirüs salgını sebebiyle çevrimiçi ve kısıtlı sayıda film gösterilerek düzenlenen festival, bu yıl yüz yüze film gösterimleri, söyleşiler ve atölyeler ile kaldığı yerden devam ediyor.

Festivalde altı bölümde 44 film gösterilecek. Bölümler ise şöyle: “Türkiye 2020-2021”, “Hayaletler, Hatıralar”, “Buradan Nereye?”, “Olmaz Olmaz Deme”, “Kulaktan Kulağa” ve “Çocuklar için Sinema”. 

Azize Tan, bölümlerde nasıl filmler yer aldığını ve bölümleri seçerken nelere dikkat ettiklerini anlattı. Tan, Ayvalık’ın  çok fazla özelliği olan bir şehir olduğunu ve festival için kullandıkları mekanda tarihi dokuyu, eski Ayvalık’ı misafirlere yaşatmak istediklerini söyledi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.