Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Taliban, hamile bir polis memurunu öldürmekle suçlanıyor

Görgü tanıklarının ifadelerine göre Afganistan’ın Çagçaran şehrindeki hamile bir polis memuru, ailesinin gözü önünde Taliban militanları tarafından dövüldükten sonra vurularak öldürüldü. Taliban sözcüsü, hamile kadını öldürenin Taliban militanları olmadığını açıklarken, görgü tanıkları aksini iddia ediyor.

Yerel medya kuruluşlarında ismi Banu Negar olarak belirtilen kadın, Gur vilayetinin merkezi Çagçaran’da yakınlarının gözleri önünde öldürüldü. Görgü tanıklarının BBC’ye aktardığına göre Taliban militanları, Negar’ı silahla vurdu. Ailesi, yerel bir hapishanede çalışan kadının sekiz aylık hamile olduğunu söyledi.

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid ise “Olaydan haberdarız ve Taliban’ın öldürmediğini doğruluyorum. Soruşturmamız devam ediyor” dedi. Ayrıca Mücahid, Taliban’ın önceki yönetimle çalışmış insanlara af çıkardığını ve Negar’ın ölümünün “kişisel husumet ya da başka bir konu” kaynaklı olabileceğini de sözlerine ekledi.

Yerel halk, Taliban tarafından cezalandırılacağından korktuğu için konuşmaktan çekiniyor. Ancak, BBC’ye konuşan üç kaynak, kadının kocasının ve çocuklarının önünde dövüldüğünü ve vurulduğunu anlattı. Bir görgü tanıdı ise saldırganların Arapça konuştuğunu söyledi.

İktidarı ele geçirdiğinden beri Taliban dışarıya karşı ılımlı bir tablo sergilemeye çalışıyor. Ancak insan hakları grupları, bu söylemin aksine ülkeden intikam cinayetlerini, gözaltıları ve dini azınlıklara yönelik zulümleri raporluyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.