Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Zırhlı aracın çarparak öldürdüğü Miraç Miroğlu’nun babası Salih Miroğlu: “Çocuğun terliği 11 metre fırlamış, neden bu kadar hız yapıyorsunuz?”

Şırnak’ın İdil ilçesinde mahalle arasında bisiklete binerken zırhlı aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden Miraç Miroğlu’nun (7) babası Salih Miroğlu Medyascope’a konuştu. 

İkinci sınıfa başlayacaktı

Miraç Miroğlu, 3 Eylül akşamı mahalle arasında bisikletiyleyken zırhlı aracın çarpması nedeniyle hayatını kaybetti. Aracın sürücüsü ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

Baba Salih Miroğlu, yedi çocuklarının en küçüğü olan Miraç’ın küçüklüğünden beri bisiklete bindiğini, bu sene ikinci sınıfa başlayacağını söyledi.

“Bisikleti çok uzun zamandır kullanıyordu. Dört-beş ay önce bisikleti çalındı. Bunu da 20 gün önce almıştım. Çok akıllı bir çocuktu, dikkat ediyordu. Bir büyüğü var, çok yaramaz. Miraç efendi çocuktu. Mahallede dört yol ağızları var, oralara gelince durup sağına soluna bakar da geçerdi, yaramaz bir çocuk değildi. Zırhlı araçlar gece gündüz hızla mahalleden geçiyor… O aracı kullananların ağırbaşlı, ehliyetli olmaları lazım. Adalet istiyoruz.”

“Sürücüler değil çocuklar kendini koruyor”

Salih Miroğlu, mahalle içinde iki karakol olduğunu ve zırhlı araçların 24 saat hızla mahalle içinden geçtiğini ve sürücülerin değil çocukların dikkatli olduğunu söyledi: “Hava sıcak, akşamları çocuklar, hatta hayvanlar bile sokakta. Bizim mahalle çarşıya uzak. Burada çocuklar kendini koruyor. O araçları ağırbaşlı kullanmıyorlar, ehliyetli-ehliyetsiz herkes bu aracı kullanabiliyor.”

“Küçücük bisiklet zırhlı aracı nasıl sarssın?”

Salih Miroğlu şoför olarak Urfa’da iken çocuğunun haberini almış. Ona kaza olduğunu ve hastaneye kaldırıldığını söyleseler de çocuğunun olay yerinde hayatını kaybettiğini anlatan baba Miroğlu, sürücünün doğru söylemediğini öne sürdü: “Bakkala gitmiş. Bakkalın sahibi görmüş ‘Araç uçak gibi gidiyordu’ dedi. Çocuğuma vuran kişi yanlış ifade vermiş, çok kızdım. Doğru söyleseydi belki fazla tepki olmayacaktı. ‘Yavaş gidiyordum çocuk geldi vurdu, bir baktım aracım sarsıldı’ demiş. Zırhlı araç, 12 ton ağırlığında, altı-yedi yaşında çocuk, küçücük bisiklet zırhlı aracı nasıl sarssın ki? Çocuğun terliği 11 metre ileride dama fırlamış. Bisikleti dört parçaya ayrılmış. Neden bu kadar hız yapıyorsunuz? O aracı kullananlar ağırbaşlı, ehliyetli olmalı.”

Önümüzdeki günlerde ifade vermeye gideceklerini belirten Miroğlu, sürücünün tutuklanmasını istediklerini ve adalet talep ettiklerini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.