Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı: “Aşı tereddütünde komplo teorilerinin, iktidarın salgın ve aşılama verilerini şeffaf bir şekilde paylaşmamasının çok büyük payı var”

Cumartesi günü aşı karşıtları İstanbul Maltepe’de “Büyük Uyanış” adıyla bir miting düzenledi. TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ile bu mitingi ve salgındaki son gelişmeleri konuştuk.


“Aşı karşıtları toplum içine karıştıklarında, kapalı alanlarda bulunduklarında diğer insanlar için risk taşıyor”

Aşı karşıtlarının hem toplum sağlığını hem de kendi sağlıklarını tehlikeye attığını belirten Fincancı, yoğun bakımlardaki hastaların önemli bir kısmının aşı yaptırmayan veya aşısı eksik kişiler olduğunu vurguladı:

“Aşı tereddütü bu ülkede önemli bir sorun. Gördük ki aşı karşıtları çok fazla değiller ama toplum içine karıştıklarında, kapalı alanlarda, toplu ortamlarda bulunduklarında diğer insanlar için elbette risk taşıyorlar. Kendileri için de risk taşıyorlar çünkü son dönemde yoğun bakım yatışlarına baktığımızda önemli bir kısmının aşısızlar olduğu ya da iki doz Sinovac’ını yaptırmış ama üçüncü doz aşısını yaptırmamış olduğunu görüyoruz.” 

“Aşı tereddütünde, aşı karşıtlarının, komplo teorilerinin ve iktidarın salgın ve aşılama verilerini şeffaf paylaşmamasının çok büyük payı var”

Fincancı, mitinge katılıma bakıldığında Türkiye’de aşı karşıtlığının çok yüksek olmadığını ancak aşı karşıtlarının, aşıyla ilgili tereddütleri olan insanları olumsuz etkilediğini belirterek “Aşı tereddütünde ne yazık ki hem aşı karşıtlarının komplo teorileri hem de  ne yazık ki iktidarın salgın ve aşılama konusunda verileri şeffaf paylaşmaması, çelişen bilgiler paylaşıyor olması, çelişen açıklamalarla insanlarda kaygıya ve tereddüte yol açmasının çok büyük rolü var” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.