Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye resmi verilere göre en çok koronavirüs vakası tespit edilen 20 ülke arasında ölüm oranının en düşük olduğu ülke – Türkiye vaka sayısında yedinci, ölüm sayısında 18. sırada

Koronavirüs salgını yaklaşık iki yıldır dünyanın en önemli konularından biri. Şu ana kadar devletlerin açıkladığı resmi verilere göre dünya genelinde 225 milyondan fazla koronavirüs vakası tespit edilirken 4 milyon 600 binden fazla insan hayatını kaybetti. Türkiye en çok vaka görülen 20 ülke arasında ölüm oranı yüzde 1’in altında olan tek ülke. Resmi verilere göre ölüm oranının yüzde 0,89 olduğu Türkiye’de her 111 vakadan biri vefat etti. En çok koronavirüs vakası tespit edilen yedinci ülke olan Türkiye, en çok ölümün meydana geldiği 18. ülke. 

En çok vaka tespit edilen 50 ülkenin yalnızca beşinde ölüm oranı yüzde 1’in altında

Türkiye’de salgın başladığından beri altı buçuk milyondan fazla koronavirüs vakası tespit edilirken yaklaşık 60 bin kişi hayatını kaybetti. En çok vaka görülen 20 ülke arasında yalnızca Türkiye’deki ölüm oranı yüzde 1’in altında. İlk 50’deki ülkeler arasında ise Türkiye dışında Hollanda, Küba, Sırbistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki ölüm oranı yüzde 1’in altında seyrediyor. 

Peru’da tespit edilen her 11 vakanın biri ölümle sonuçlandı

En fazla vaka görülen ilk 20 ülke arasında en yüksek ölüm oranının olduğu ülke ise Peru. Ölüm oranının yüzde 10’a yaklaştığı Peru’da tespit edilen her 11 vakadan biri hayatını kaybederken Meksika’daki her 13 vakanın biri ölümle sonuçlandı. En çok koronavirüs vakası bildiren Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) tespit edilen her 62 vakadan biri yaşamını yitirdi. En çok vaka tespit edilen 20 ülke arasında Türkiye’nin ardından en düşük ölüm oranına sahip Hindistan’da 75, Fransa’da 60, İspanya’da 57, İngiltere’de ise 54 koronavirüs vakasından biri vefat etti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.