Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Memleket Partisi Birinci Olağan Kurultayı toplandı – Genel Başkan Muharrem İnce: “Erken seçim yapılacak, bugün seçimlere katılmak için ehliyetimizi aldık”

Haber: Hıdır Göktaş & Okan Yücel

Memleket Partisi Birinci Olağan Kurultayı Ankara Spor Salonu’nda bugün (18 Eylül) toplandı. 859 delegenin 750’si oy kullanırken oy kullanan delegelerin tamamının oyunu alan ve seçime tek aday olarak giren Muharrem İnce, Memleket Partisi Genel Başkanlığı’na seçildi.

Kurultayda konuşan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 17 Mayıs 2021’de kurulduklarını ve seçim yasasında öngörülen asgari şartları tamamlayarak üç ay içinde parti kurultayını topladıklarını belirterek, kurultayı acele olarak yapma nedenlerinin seçimlere katılmak için “ehliyet almak” olduğunu ve bugün seçimlere katılmanın ehliyetini aldıklarını söyledi.

Kurultayın toplandığı salonun bir kısmı boşluğu göstermemek için siyah perdelerle kamufle edilmişti. Salonun üst kısımları da boştu. Çok fazla heyecan yoktu ve bu heyecansızlık İnce’nin konuşmasına da yansıdı. İnce, bunun farkında olduğunu, “Bir süredir mitinglere çıkmıyordum, ondan böyleyim, birkaç mitingden sonra kendime gelirim” sözleriyle açığa vurdu.

Konuşmasına, Diyanet İşleri Başkanlığı’na tekrar atanan Ali Erbaş’ı hedef alarak başlayan İnce, “Diyanet İşleri Başkanı karides konuşuyor, kalamar konuşuyor, günaydın konuşuyor ama yurtlarda tecavüze uğrayan çocukları, haramı konuşmuyor. Sen Tayyip Erdoğan’ın şeyhülislamı mısın, Diyanet İşleri Başkanı mısın” dedi. 

Cumhurbaşkanlığına aday olduğunu, partisinden başka adaylar çıkmasının da doğal olduğunu belirten İnce, üyelerin önüne sandık koyacaklarını ve adayın kim olacağına parti üyelerinin karar vereceğini söyledi. İnce, ”Partisinde demokrasi olmayanlar, Türkiye’ye demokrasi getiremez, demokrasi vaat etmeye hakları yoktur” diye konuştu.

İnce, Suriye ve göçmen sorunu konusunda ise şunları söyledi:

“Türkiye Cumhuriyeti yol geçen hanı değildir, sınırdan geçişe izin verenleri yargının önüne koyarız. Bayramlarda Halep’e Şam’a gidebilirsin ama dönemezsin, demek ki güvenlik sorunu yok. Esad’la oturup, konuşacağız ve Şam’a büyükelçi atayacağız.”

Konuşmasında “Bu yağma, bu talan düzenini biz değiştireceğiz. Bir de IBAN siyasetini de değiştireceğiz” diyen İnce’nin konuşmasında öne çıkan cümleleri şöyle:

“Biz itaat değil, itiraz edenleriz.”

“Türkiye bir kutuplaşma düzeninde gidiyor ve iki taraf da birbirine düşman gibi bakıyor, biz bu kutuplaşmaya son vereceğiz.”

“30 Ağustos’ta bu ülkenin kurtarıcısına, kurucusuna bir fatihayı eksik görenler adam bile değildir.”

“Çocukların kafasına vuran, vatandaşa çay atan, taziyeye gitmek yerine vatandaşı ayağına getiren biri var. Erdoğan artık torun baksın diyordum ama geçtiğimiz gün çocuğun kafasına vurunca, torun da bakmasın diyorum.”

“Türk toprakları ekilmeden dururken Sudan’da toprak kiralayıp, çiftçiyi perişan ediyorsun. Tarlada ucuz, rafta pahalı dönemi sona erecek. Tarım Bakanlığı ithalat ofisi gibi.”

“Kürt sorununu biz çözeceğiz”

“Kürt sorununu biz çözeceğiz. İmparatorluk kalıntısı bir ülkeyiz. Hepimiz bir milletin, Türk milletinin parçasıyız. Kürt sorununu polisiye tedbirlerle değil, demokrasiyle, özgürlüklerle çözeceğiz. Önce hukuk devleti olacak. Terörün her türlüsünü kınayan bir partiyiz.”

“Kamuda liyakati esas kılacağız. Dört beş yerden maaş almaya son vereceğiz.”

“Merkez Bankası’nın sayın başkanına ‘Merkez Bankası başkanım’ demeyeceğiz, bağımsız bırakacağız.”

“Öğrencilere ucuz ve hızlı internet vereceğiz ve bir yılda öğretmen açığını kaldıracağız.”

“Vergiyi azaltıp, hesap vermeyi çoğaltacağız. Çocuk bezinde KDV’yi kaldıracağız.”

“Tam bağımsız Türkiye istiyoruz ve başaracağız.”

İnce konuşmasını “Dağ başını duman almış” marşı ile tamamladı.

Muharrem İnce oybirliği ile genel başkan seçildi

Kurultayda öğleden sonra genel başkan seçimine geçildi. 859 delegenin 750’si oy kullanırken oy kullanan delegelerin tamamının oyunu alan ve seçime tek aday olarak giren Muharrem İnce, Memleket Partisi Genel Başkanlığı’na seçildi.

​​Kongre salonundan notlar

“Memleketi bir araya getirmeye geldim” sözleriyle kürsüye çıkan İnce’nin konuştuğu salonda Türk bayrağı ve Memleket Partisi’nin bayrağı dışında başka bir bayrak ya da flama yoktu. Kürsüde ise bayrak ve Atatürk posteri asılıydı.

Salonda az sayıda pankart vardı. Pankartların bazılarında yazan sloganlar şöyle: 

“Ne Cumhur, ne Millet, tek yol memleket”

“Para değil emek harcıyoruz” 

“Memleket ayağa kalkıyor, önce memleket” 

“Fizikçidir İnce, bozuk düzeni değiştirir vakti gelince”

“Kaba iş tamam, İnce iş … loading.”

Parti kurultayında AKP ve MHP’den temsilci yer almazken, salonda yabancı ülke temsilcileri de bulunmuyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.