Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Boğaziçi Üniversitesi Genel Sekreterliği’ne Nedim Malkoç’un getirilmesine yürütmeyi durdurma kararı – Emeritus Prof. Dr. Alpar Sevgen: “Hukuksuzluk açıkça ortaya kondu”

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, önceki rektör Melih Bulu görevdeyken üniversitenin genel sekreterliğine Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Nedim Malkoç’un getirilmesini yargıya taşımıştı. Eski Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Kamu Denetçisi Şeref Malkoç’un akrabası olan Nedim Malkoç’un bu göreve getirilmesi, üniversitede tepkiyle karşılanmıştı. Akademisyenlerin açtığı davada yürütmenin durdurulmasına karar verildi. Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Emeritus Prof. Dr. Alpar Sevgen, dava sürecini Şükran Şençekiçer’e yorumladı. Akademisyenlerin açtığı çok sayıda davanın sonucunu beklediklerini ve bu davaların üniversitedeki sorunlara işaret ettiğini söyleyen Sevgen, yaşananlara ilişkin “Boğaziçi Üniversitesi bugüne kadar siyasi rüzgarlara baş eğmedi, bu bağımsız tavır rahatsız ediyor” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.