Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye’nin kira krizi (14): İzmir-Bornova’da kiralar ikiye katlandı – “Elinizi vicdanınıza koyun, kimsenin geliri yüzde 50 artmadı”

Ev kiralarındaki artış Türkiye’nin gündeminde. Barınma sorununa dikkat çekmek isteyen üniversite öğrencileri pek çok şehirde eylemde. Öğrenci semti olarak bilinen İzmir-Bornova’da kiralardaki artış dikkat çekiyor. Ege Üniversitesi’ne yakın olan Küçükpark bölgesinde öğrenciler yüksek kiralar nedeniyle ev bulmakta zorlanıyor. Öğrencilerin tercih ettiği 1+1 evlerin kirası bin 500 liradan başlıyor. Medyascope‘a konuşan gayrimenkul danışmanları son bir yılda kiraların yüzde 100 oranında arttığını vurguluyor.

“Kiraların bu kadar artması vicdani bakımdan açıklanamaz”

Gayrimenkul danışmanı Şenol Oker, 1+0 evlerin bin 500-2 bin lira, 1+1 evlerin 2 bin ile 3 bin 200 lira, 2+1 evlerin ise 4 bin lira olduğunu söyledi.

TURYAP Bornova Temsilcisi Hüseyin Atıcı da “Rezidanslarda geçen yıl 1+0 ve 1+1 daireler bin 300-bin 500 lira dolaylarındaydı. Bu yıl ise aynı evler 3 bin ile 4 bin lira arasında” dedi.

Kendi çocuğunun da farklı bir şehirde öğrenim gördüğünü söyleyen Atıcı, ev sahiplerine seslenerek, “Elinizi vicdanınıza koyun. Bu ülkede hiç kimsenin geliri son bir yılda yüzde 50 artmadı. Kiraların bu kadar artması vicdani bakımdan açıklanamaz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.