Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çocuklarda koronavirüs vakaları artıyor – Prof. Dr. Bülent Ertuğrul: “Okullarda Bilim Kurulu’nun rehberi uygulansaydı bu sayılarla karşılaşmazdık”

Aralık 2019’dan bu yana koronavirüs salgını dünyanın gündemini belirlemeye devam ediyor. Sağlık Bakanlığı verilerine göre, son 24 saatte 29 bin 386 yeni vaka tespit edilirken çocuklarda da vaka sayıları günden güne artıyor. 6 Eylül 2021 tarihinde tekrar başlayan yüz yüze eğitimde dördüncü haftanın sonuna gelinirken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün (29 Eylül) yaptığı açıklamada, 5-17 yaş arası çocukların, aktif vakaların yaklaşık dörtte birini oluşturduğunu söyledi. Koca, yüz yüze eğitimde dördüncü haftaya girildiği düşünüldüğünde bu grubun büyük kısmının aşılama programında olmadığı için vaka artışının “beklenen bir durum” olduğunu da belirtti. Medyascope’a konuk olan Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Bülent Ertuğrul ile salgın eğrisini ve çocuklarda artan vaka sayılarını konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.