Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2021 Nobel Barış Ödülü, ifade özgürlüğü için mücadele eden gazeteciler Maria Ressa ve Dmitry Muratov’a verildi

2021 Nobel Barış Ödülü, Filipinler ve Rusya’da ifade özgürlüğü için mücadele eden gazeteciler Maria Ressa ve Dmitry Muratov‘a verildi. Ressa, Filipinler’deki Rappler adlı haber sitesinin, Muratov ise Rusya’daki Novaya Gazeta’nın genel yayın yönetmenliği görevini üstleniyordu.

Maria Ressa
Dmitry Muratov

Gazeteciler, “demokrasi ve kalıcı barışın önkoşulu olarak bilinen ifade özgürlüğünü koruma çabalarından ötürü” Nobel Barış Ödülü’ne layık görüldü. Komite Başkanı Berit Reiss-Andersen ödül açıklamasında, “Demokrasinin ve basın özgürlüğünün giderek daha olumsuz koşullarla karşı karşıya kaldığı bir dünyada ödülle taçlandırılan gazeteciler, bu ideali savunan tüm gazetecilerin temsilcileridir. Özgür, bağımsız ve gerçeğe dayalı gazetecilik, gücün kötüye kullanılmasına, yalanlara ve propagandalara karşı korunmaya hizmet ediyor” dedi.

Stokholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Dan Smith, ödülün hem gazetecilere daha fazla uluslararası görünürlük sağlayacağını hem de mesleğe yeni başlamış gazetecilere ilham vereceğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.