Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Uluslar Ligi’nde final heyecanı: İspanya ile Fransa karşılaşacak

UEFA Uluslar Ligi finalinde İspanya ile Fransa, İtalya’nın Milano şehrindeki Giuseppe Meazza (San Siro) Stadyumu’nda kozlarını paylaşacak. İngiltere Futbol Federasyonu’ndan Anthony Taylor’ın yöneteceği mücadele, Türkiye saati ile 21.45’te başlayacak. Müsabaka, TRT Spor ekranlarından naklen yayınlanacak. 

Avrupa futbolunun iki devi kupa için sahaya çıkacak

UEFA Uluslar Ligi finalinde İspanya ile Fransa karşı karşıya gelecek. Milan ve Inter’in maçlarını oynadığı Milano’daki Giuseppe Meazza Stadyumu’nda oynanacak mücadeleyi, İngiltere Futbol Federasyonu’ndan Anthony Taylor’un yönetecek. 

İspanya’da tek hedef galibiyet

Luis Enrique’nin öğrencileri, UEFA Uluslar Ligi A ligi dördüncü grupta Almanya, Ukrayna ve İsviçre ile mücadele etti. İspanya, oynadığı altı maçta üç galibiyet ve iki beraberlik aldı. İspanya’nın bu aşamadaki tek mağlubiyeti, Ukrayna karşısında geldi. 

EURO 2020’de İtalya’ya yarı finalde elenen İspanya, bu sefer rakibi ile UEFA Uluslar Ligi yarı finalinde kozlarını paylaştı. Boğalar, San Siro’da oynanan mücadelede ev sahibini Ferran Torres’in 17 ve 45. dakikalarda attığı iki gol ile mağlup etmeyi başardı. İspanya, böylelikle son Avrupa Şampiyonası şampiyonunun 37 maçlık yenilmezlik serisine de son vermiş oldu. Öte yandan İspanya, finaldeki rakibi Fransa ile en son 28 Mart 2017 tarihinde karşılaştı. Boğalar, bu maçı David Silva ve Gerard Deulofeu’nun attığı goller ile 2-0 kazandı.  

İspanya’yı finale taşıyan Ferran Torres, UEFA Uluslar Ligi’ne de damga vurmayı başardı. Genç yıldız, oynadığı yedi maçta altı kez fileleri sarsarak turnuvanın en golcü ismi oldu. 

İspanya’nın İtalya’yı 2-1 yendiği karşılaşmanın özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=YCzpzfmtHYM

Fransa, EURO 2020’nin kötü hatırasını unutturmak amacında

Son FIFA Dünya Kupası şampiyonu Fransa, yıldızlar topluluğu kadrosu ile UEFA Uluslar Ligi’ni kazanmak istiyor. EURO 2020’de İsviçre’ye son 16 turunda elenerek hayal kırıklığı yaşayan Horozlar, UEFA Uluslar Ligi yarı finali öncesinde ise İsveç, Hırvatistan ve Portekiz ile kozlarını paylaştı. Fransa, rakipleri ile oynadığı altı karşılaşmada beş galibiyet ve bir beraberlik aldı. Horozlar’ın tek beraberliği, Portekiz karşısında geldi. 

Fransa, UEFA Uluslar Ligi yarı finalinde ise Belçika karşısında mükemmel bir geri dönüşe imza attı. Belçika karşısında ilk 45 dakikayı Yannick Carrasco ve Romelu Lukaku’nun attığı goller ile 2-0 geride kapatan Horozlar, ikinci yarıda Karim Benzema, Kylian Mbappe (P) ve Theo Hernandez’in golleri ile maçtan 3-2 galip ayrılmasını bildi. 

Theo Hernandez’in Fransa’ya galibiyeti getiren golü:

Fransa’nın Belçika’yı 3-2 yendiği karşılaşmanın özet görüntüleri:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.