Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara’nın silah alım kararlarının savunma ve dış politikada Türkiye’yi getirdiği yer – Serhat Güvenç ve Sıtkı Egeli ile söyleşi

Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi aldığı için ortağı olduğu yeni nesil F-35 uçak projesinden dışlanan Ankara, bir yandan ikinci parti S-400’ü de alacağını söylüyor, bir yandan da uçak ihtiyacı için ABD’ye F-16 siparişi veriyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden savunma konularında uzman akademisyen Dr. Sıtkı Egeli ile Kadir Has Üniversitesi’nden Prof. Dr. Serhat Güvenç süreci hem siyasi hem askeri-teknik boyutuyla değerlendirdi. Güvenç F-16 talebine ABD’nin vereceği yanıtın iki ülke ilişkilerini “tamam mı devam mı” noktasına getirebileceğine dikkat çekerken, Egeli de Türkiye’nin uluslararası ilişkilerinde neden hızla “itilip kakılabilir” bir ülke görüntüsüne savulmakta olduğunu gerekçelendiriyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.