Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz’un istifası nasıl yorumlanmalı? – Memet Kılıç: “Bu tartışma hukuksal anlamda sonuç getirmezse Kurz, ‘Ben haksızlığa uğradım’ deyip yeniden başbakan olabilir”

Hakkında geçen hafta soruşturması başlatılan Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, görevinden istifa etti. Kurz, istifasının ardından yerine geçecek ismi kendisi belirledi. Kunz’un başbakanlık görevi için önerdiği isim Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg oldu. Schallenberg bugün yemin ederek görevine başladı. Avusturya’da yaşanan bu siyasi krizin nedenlerini, Kurz’un siyasi kariyerinin ne yöne evrileceğini ve Avrupa’daki merkez sağın durumunu Almanya Federal Parlamentosu 17. Dönem Milletvekili ve avukat Memet Kılıç ile konuştuk.

https://open.spotify.com/episode/7IDs0lp2WLtbKo0n6h0Udt?si=F93NOWtIQWy3MwS4ehqK6Q&dl_branch=1

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.