Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope, Eskişehir’de yurtlardan kaydı silinen öğrencilerle konuştu: Yedi kişinin kaydı yenilendi, diğerlerinin akıbeti belirsiz

Eskişehir’de bulunan Doğan Aslan Bey Erkek Öğrenci Yurdu’ndan 39, Gündüzalp Erkek Öğrenci Yurdu’ndan 75 olmak üzere toplam 114 öğrencinin yurt kaydı silindi. Öğrencilerin kaydının silinmesinin gerekçesi, yurtta kalmadıkları ay için para ödememeleri. Doğan Aslan Bey Yurdu’ndan bir yetkili, kaydı silinen 39 öğrenciden 17’sinin kendi istekleriyle ayrıldıklarını, kalan 22 öğrenciden yedisinin kaydının tekrar yapıldığını söyledi. Yedi öğrenci, parayı ödememe gerekçesi olarak sağlık raporu göstermeleri sonucunda kayıtlarını yeniledi. Medyascope‘a konuşan iki öğrenci, “Bu süreçte Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız ve Doğan Aslan Bey Yurt Müdürü bize yardımcı olmaya çalıştılar” dedi.

“Vali ile iki kere yüz yüze görüştük”

Doğan Aslan Bey Yurdu’ndan kaydı silinen ve ismini vermek istemeyen öğrenci, “Yurda 3 Ekim’de girdim. Eylül ayının da ücretini istediler. 30 Ekim’e kadar ücreti yatırabilirsiniz dediler ancak 10’una kadarmış. Yurda girişte parmak izi basarken atıldığımızı öğrendik. Diğer atılanları öğrenmek istedik ancak isim vermediler. Tek tek odaları dolaştık. Topladığımız 14-15 kişiyle Eskişehir Valiliği ve Eskişehir Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğü’ne gittik. Bize önce, ‘Yapabileceğimiz bir şey yok’ dediler. Sonra vali ile iki kere yüz yüze görüştük. Bize sağlık raporu almamızı tavsiye etti” dedi.

“Sorun çözülmezse okulumu donduracağım

Doğan Aslan Bey Yurt Müdürü’nün de kendilerine yardım etmeye çalıştığını söyleyen öğrenci, “Uzun süredir bu yurtta kalıyorum. Şu an müdürün inisiyatifiyle misafir statüsündeyim. Eskiden para yatırmayı unutan öğrenciler defalarca uyarılırdı. Bu sabah ‘Sorununuzu çözeceğiz’ dediler ama yedeklerden yerlerimize atama yapıldığını öğrendik. Bu öğrenciler hafta sonundan itibaren gelmeye başlayacaklar. Sorun çözülmezse okulumu donduracağım” diye konuştu.

Medyascope‘a konuşan öğrencilerin kayıtları bu sabah (14 Ekim) yenilendi.

Yurt yetkilisi: “Sağlık raporu getiren yedi öğrencinin kaydını yeniledik”

Medyascope‘a konuşan yurt yetkilisi ise yönetmeliklere aykırı hiçbir şey yapmadıklarını belirtti. Yetkili, şunları söyledi: “Haberlerde atılma diye geçiyor. Ancak bu yanlış. Atılmadılar, kayıtları silindi. Yurt ücretleri akademik takvime göre alınıyor. Öğrenciler eylül ayında ödeme yapmaya başlamaları gerektiğini biliyor. Bu bilginin yazdığı taahhütnameye imza attılar.”

Yetkili, öğrencilerin kayıtları silinmeden önce uyarılmaması ve yerlerine yeni öğrencilerin alınması ile ilgili olarak ise “Böyle bir zorunluluğumuz yok. Ödeme yapmamalarıyla ilgili mazeretlerini belgelendirenlerin kayıtlarını yeniliyoruz. Kaydı silinen yedi öğrencinin kayıtları yeniden yapıldı. Bu kişiler gerekçe olarak sağlık raporu getirdi. Yurdumuzdan kaydı silinen 38 kişiden 17’si ise kendi isteğiyle ayrıldı. Ayrıca boşalan yataklara sistem otomatik olarak sıradaki öğrenciyi atıyor” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.