Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Erhan Usta ile söyleşi: “Orta ölçekli firmalar borçlarını ödeyemeyecekleri için el değiştirecek, Türkiye yabancılar için son derece ucuz hale gelecek”

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Türk Lirası’nın değer kaybetmesini, Türkiye’nin ekonomik sorunlarını ve 2021 yılı bütçesindeki yetki aşımını değerlendirdi. Dolardaki dalgalanmaların ciddi bir sorun olduğunu ve TL’nin değer kaybının nereye kadar devam edeceğinin bilinemediğini aktaran Usta, bütçe hazırlamanın ise tamamen bir formalite haline geldiğini söyledi.

“Orta ölçekli firmalarımız el değiştirecek”

TL’nin değer kaybına dair herhangi bir politika üretilmediğini belirten Usta, “Bu sürecin sonunda özellikle orta ölçekli firmalarımız, borçlarını ödeyemeyecekleri için el değiştirecekler ve Türkiye yabancılar için son derece ucuz hale gelecek” diye konuştu.

“Türkiye’de Merkez Bankası’nın bağımsız olmaması, itibarını sıfırlıyor

Merkez bankalarının en önemli silahının itibar olduğuna ve bunun da bağımsızlıklarından kaynaklandığına dikkat çeken Usta, “Türkiye’de Merkez Bankası’nın bağımsız olmaması, itibarını sıfırlıyor” dedi.

“Bütçe hazırlamak formalite haline geldi”

2021 yılı bütçesindeki ödeneklerin yetkisiz şekilde 160 milyar TL aşıldığını söyleyen Erhan Usta, bu durumun AKP iktidarı için alışkanlık haline geldiğini belirtti. Usta, hukuki temellere dayanmasa da hiçbir yaptırım olmadığı için ödeneklerin rahatlıkla aşıldığını ve bütçe hazırlamanın tamamen bir formalite haline geldiğini savundu.

“Toplumun hükümetten hiçbir beklentisi kalmadığı için bu hükümetin hazırladığı bütçe heyecan yaratmıyor”

Son olarak 2022 yılı bütçesini de değerlendiren Usta, “Bütçeler parlamentoya sunulduğu andan itibaren çok tartışılırdı. Toplumun hükümetten hiçbir beklentisi kalmadığı için bu hükümetin hazırladığı bütçe heyecan yaratmıyor. 2022 bütçesi de hiçbir sorunun çözümünü içermeyen ve toplumun hiçbir kesiminin beklentilerini karşılamayan bir bütçe” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.