Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı – Liderin sağlığı üzerinden siyasetin sefaleti: Erdoğan örneği

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlığı ile dün ve bugün (2-3 Kasım) sosyal medya aracılığıyla yayılan bazı spekülasyonlara değindi ve bu konuyla ilgili resmi makamlardan doğrudan bir açıklama gelmemesini eleştirdi.

“Ülkeyi yönetenlerin sağlığı halkı ilgilendirir. Bu özel hayat kapsamında değildir. Bu nedenle pek çok ülkede ülkeyi yönetenlerin sağlık durumu kamuoyuyla paylaşılır. ABD Başkanının sağlık durumunu internette bulabilirsiniz. Angela Merkel’den, Boris Johnson’a, Vladimir Putin’e dek liderlerin Covid-19 salgını sırasındaki tutumu, anında halkı bilgilendirmek şeklinde oldu. Merkel titreme nöbetlerinin bir rahatsızlık olduğunu hemen açıkladı ve siyasetten emekli olma kararı aldı. Bizde bu saydamlık yok.

Ülkeyi yönetenin sağlığı konusunda meraklanmak, endişe duymak ne kadar demokratik bir hak ise, sağlığı üzerinden siyaset yapmak da o kadar yanlış.

[…] Hastalık insanlar için, her türlü hastalık insanlar için. Liderlerin rahatsızlıklarını yokmuş gibi göstermesinin de onların sağlığı üzerinden siyaset yapmaya çalışmanın ülkeye de insanlarına da bir faydası yok. Siyaseti de zayıflatıyor” diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.