Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (8 Kasım 2021): Enflasyon verilerinin güvenilirliği ve asgari ücret, muhalefetten İstanbul Sözleşmesi çıkışları, Lütfü Türkkan tartışmaları

Medyascope’un sabah haberleri bülteni Gündem’de bugün Kare Portföy Genel Müdürü Ümit Kumcuoğlu, TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerinin güvenilirliğini değerlendirdi. Verilerin güvenilirliğinden ümidin kesildiğini söyleyen Kumcuoğlu, hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi. (03:10 – 18:43)

Yayın öncesi Medyascope’un Twitter hesabından TÜİK verilerinin güvenilirliğine ilişkin anketi yanıtlayan takipçilerin yüzde 96’sı, verilere güvenmediklerini belirtti.

Rusya’nın Kazan şehrinde yapılan Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda, milli yüzücü Emre Sakçı 50 metre kurbağalamada 25.39’luk (25 saniye 39 saliselik) derecesiyle Avrupa ikincisi oldu. 50 metre kurbağalama finalini Belarus’tan Ilya Shymanovich 25 saniye 25 saliselik derecesiyle kazanırken, bronz madalyaya Nicolo Martinenghi 25 saniye 54 salise ile uzandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından dün bir video paylaştı ve iktidara gelmeleri halinde kadınlara yönelik hayata geçirecekleri altı çözümü sıraladı. Kadına yönelik şiddetle mücadelelerinin başlayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, “İktidarımızın ilk haftasında İstanbul Sözleşmesi’ni yürürlüğe koyacağız” dedi.

Cumhurbaşkanlığı kabinesi, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün saat 15.00’te toplanacak. Kabinenin gündeminde, Erdoğan’ın ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesi, olası Suriye operasyonu ve koronavirüs salgını olacak.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) da bugün 12:00’de toplanıyor. Toplantıda, gelecek seçimlerde muhalefetin adayının kim olacağı tartışılacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.