Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bulgaristan seçimleri: Katılım yüzde 33, cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı

Bulgaristan’da cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri için oy kullanma işlemi sona erdi. Resmi olmayan sonuçlara göre, cumhurbaşkanlığı seçiminde katılım yüzde 33’te kaldı. Adayların yüzde 50+1 oya ulaşamaması nedeniyle önümüzdeki pazar günü (21 Kasım) ikinci tura gidilecek.

Bulgaristan’da halk bugün (14 kasım) cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri için sandık başına gitti. 23 ikili aday, cumhurbaşkanlığı ve yardımcılığı için yarıştı. Erken genel seçim için de 25 siyasi parti ve koalisyon, 5 bin 16 aday gösterdi. Seçimlerde ilk kez Türk bir cumhurbaşkanı adayı da yer aldı. Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Partisi Genel Başkanı Mustafa Karadayı, cumhurbaşkanlığına aday oldu.

Bulgaristan’da resmi olmayan sonuçlara göre, cumhurbaşkanlığı seçiminde katılımın yüzde 33’te kalması ve adayların yüzde 50+1 oya ulaşamaması nedeniyle önümüzdeki pazar günü (21 Kasım) ikinci tura gidilecek.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen parlamento seçimlerinin sandık çıkış anketlerine göre yeterli çoğunluğu alan bir parti çıkmadı. Eski Başbakan Boyko Borisov’un lideri olduğu Bulgaristan’ın Avrupalı Gelişimi İçin Yurttaşlar (GERB) Partisi resmi olmayan sonuçlara göre birinci parti konumunda.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.