Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Lisans öğrencisi bulunmayan Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, öğretim görevlisi alımını sürdürüyor- 15 öğretim görevlisi daha alınacak

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) 2018 yılında kuruldu ancak üniversitenin eğitim verecek binası olmadığından üç yıldır lisans öğrencisi alamıyor. Toplam 102 yüksek lisans öğrencisine karşılık 96 öğretim görevlisinin bulunduğu SBTÜ’nün rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, aynı zamanda Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ile Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nin dekan vekili olarak da görev yapıyor. Buna karşılık lisans öğrencisi olmayan SBTÜ, yeni öğretim görevlisi alımı yapacak. Resmî Gazete’de bugün (22 Kasım) yayımlanan ilana göre, üniversiteye 15 yeni araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi alınacak. Rektörlük 25 Ekim’de de ilan vermiş ve 18 öğretim görevlisi alınacağı duyurulmuştu. Yeni açılan kadro ilanları ile birlikte, SBTÜ’de 102 lisans öğrencisine karşılık toplam 129 öğretim görevlisi olacak.

Resmî Gazete’de 18 Mayıs 2018’de yayımlanan 7141 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında birçok üniversite bir gecede ikiye ayrılmış 14 kamu üniversitesi bölünerek 14 yeni üniversite kurulmuştu. Bu KHK ile bir başka üniversiteden bölünme olmaksızın kurulan iki üniversiteden biri, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) olmuştu. Üniversite bünyesinde Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Havacılık ve Uzay Bilimleri, Tarım Bilimleri ve Teknoloji fakülteleri, Yabancı Diller Yüksekokulu ve Sivas Meslek Yüksekokulu bulunuyor.

Lisans öğrencisi bulunmayan okulda toplam 129 öğretim görevlisi olacak

Üniversite, 2020-2021 eğitim-öğretim yılı bahar döneminde Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde Savunma Teknolojileri Anabilim Dalı tezli yüksek lisans ve doktora programları ile Tarım Bilimleri Anabilim Dalı Tezli yüksek lisans ve Bitki Koruma doktora programında öğrenci alımına ve eğitim vermeye devam ediyor. Üniversitenin henüz binası olmadığı için yaklaşık üç yıldır öğrenci alımı yapamıyor ancak buna karşılık üniversiteye 15 yeni araştırma görevlisi ve öğretim üyesi alınacağı duyuruldu. Böylece hiç lisans öğrencisi olmayan üniversitenin öğretim görevlisi sayısı 129’a ulaşacak. Üniversite bünyesinde halen 102 kişi lisans üstü eğitim görüyor.

Resmî Gazete’de yer alan bilgilere göre SBTÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’ne beş profesör, üç doktor öğretim üyesi, bir doçent, Tarım Bilimleri Teknoloji Fakültesine bir profesör, bir doçent, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’ne iki doçent, üç doktor öğretim üyesi alınacak. Ayrıca hiç öğrenci bulunmayan meslek yüksekokuluna ise Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri / Uçak Teknolojisi programı için bir öğretim görevlisi alınacak. 

SBTÜ rektörlüğünden daha önce yapılan açıklamada bir binanın inşaatının tamamlandığı ve üniversitenin şubat ayında yeni binasına taşınacağı belirtilmişti. Yeni binaya geçişle birlikte gelecek dönem lisans öğrencilerine eğitim verilmesine başlanması bekleniyor. SBTÜ’nün yüksek lisans öğrencileri ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi TEKNOKENT binasında eğitimlerine devam ediyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.