Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kur şokunun ardından: Elektronik ürünlerde bir haftada yaşanan fiyat artışları

ABD Doları/Türk Lirası kurunda, 23 Kasım’da 13,50 lira ile tarihi seviye görüldü. Doları/TL kuru bugün (30 Kasım) de 13 lira seviyelerinde seyrediyor. Kur artışının fiyatlarını doğrudan etkilediği alanlardan biri elektronik sektörü. Pek çok elektronik ürünün veya bu ürünlerin üretim araç-gereçlerinin ithalat yoluyla tedarik edildiği Türkiye’de, kurdaki artış, elektronik ürünlerin fiyatlarını nasıl etkiledi? Medyascope sizin için fiyat değişimlerini takip etti.

Dolar/TL kurunda yaklaşık 2 liralık artış yaşandıktan sonraki gün (24 Kasım), Türkiye’de en çok tercih edilen elektronik eşya mağazalarının internet sitelerinde satılan ürünlerin fiyatlarının ekran görüntülerini aldık.

Bir hafta aranın ardından aynı mağazalardaki, aynı ürünlerin fiyatlarındaki değişimi gözlemledik. Bugün itibariyle dizüstü bilgisayardan beyaz eşyaya kadar birçok ürünün fiyatları çeşitli oranlarda artmış durumda.

Değişimler ise şöyle:

Bir dizüstü bilgisayarın satış fiyatının bir haftada yaklaşık bin 300 TL arttığı görülüyor.

Bir çamaşır makinesinin fiyatı ise yüzde 20’lik artışla 4 bin 899 liradan 5 bin 799 liraya çıktı.

Bir televizyon modelinin fiyatı ise bir haftada 12 bin 499 liradan 13 bin 999 liraya yükseldi.

Birbirine benzer özelliklerdeki iki bulaşık makinesinin fiyat artışları ise şöyle:

Kur artışı telefon fiyatlarını da etkiledi:

Diğer değişimler ise şöyle: 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.