Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Susan Arnold, Disney’in 98 yıllık tarihindeki ilk kadın yönetim kurulu başkanı olacak

Çizgi filmleri ile tanınan “eğlence devi” Walt Disney, 98 yıllık tarihinde ilk kez bir kadın yönetim kurulu başkanı seçti. 14 yıldır Disney’de yönetim kurulu üyesi olarak görev alan Susan Arnold, bu yılın sonunda mevcut başkan Bob Iger’in yerini alacak ve Disney’in ilk kadın yönetim kurulu başkanı olacak.

Çizgi filmleri ile tanınan ve “eğlence devi” olarak nitelendirilen Walt Disney, 14 yıldır yönetim kurulu üyeliği görevinde bulunan Susan Arnold’u yeni başkan olarak seçti. Arnold, bu yılın sonunda mevcut başkan Bob Iger‘in yerini alacak ve Disney’in 98 yıllık tarihinin ilk kadın başkanı olacak. Disney’in CEO’luğundan 15 yıl sonra 2020’de istifa eden Iger, bu ayın sonunda şirketten ayrılacak ve koltuğunu Arnold’a devredecek.

Susan Arnold

Arnold başkanlığa seçilmesi ile ilgili açıklamasında, “Yönetim kurulu başkanı olarak bu yeni role adım atarken, Disney’in hissedarlarının uzun vadeli çıkarlarına hizmet etmeye devam etmeyi ve şirketin asırlık yaratıcı mükemmellik ve yenilikçilik mirasını devam ettirirken, CEO Bob Chapek ile yakından çalışmayı dört gözle bekliyorum” dedi.

Son sekiz yıldır Carlyle Group’ta yönetici olarak çalışan Arnold, daha önce tüketim malları devi Procter&Gamble ve fast food zinciri McDonald’s’ta da görev almıştı.

Iger halefini “Susan, 2007 yılında yönetim kuruluna ilk katıldığından beri, deneyim zenginliği, sarsılmaz dürüstlüğü ve uzman yargısı ile şirket için çok değerli ve inanılmaz derecede saygın bir yöneticidir” diyerek övdü.

1996 yılından bu yana Disney’de üst düzey yönetici olan Iger’in CEO olarak görev aldığı dönemde Disney, “Pixar”, “Marvel”, “Lucasfilm” ve “21st Century Fox”’un satın alınması da dahil olmak üzere bir dizi büyük satın alma işlemi yaptı. 2016 yılında ise Disney, Çin’deki ilk tema parkını ve tatil beldesini açtı.

Stüdyoların başkanı Alan Horn, Disney Branded Television’ın başkanı ve yaratıcı şefi Gary Marsh ve şirketin genel danışmanı Alan Braverman da dahil olmak üzere diğer birçok Disney yöneticisi bu yılın sonuna kadar şirketten ayrılacaklarını açıkladı. 

Kaynak: BBC

Derleyen: Berkcan Tuner

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.