Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP’nin İstanbul 4. Olağan İl Kongresi düzenlendi – HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar: “Pudra şekeri çeken kadrolarınıza ve onu taşıyan çetelerinize bunun hesabını soracağız”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul 4. Olağan İl Kongresi bugün (12 Aralık) Küçükçekmece’deki Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde yapıldı. “İstanbul’da HDP zamanı” sloganıyla düzenlenen kongreye partililerin ilgisi yoğundu. Salonu dolduran HDP’liler, sık sık “Zindanlara özgürlük” sloganı attı.

Erdoğan’a yanıt

Kongrenin açılışında konuşan HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Elif Bulut, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “HDP tabanının miting yapacak mecali kaldı mı?” sözlerine şöyle yanıt verdi.

Coşkumuz bu salona sığmadı. ‘Mecali kalmadı’ diyenlerin mecalini bitirecek olanlara, direnenlere, zindanlara, kadınlara bin defa selam olsun. Deniz Poyraz ve Garibe Gezer şahsında bütün yitirdiklerimizi saygıyla anıyorum. Bu ülkeye özgürlük, adalet ve demokrasi getirecek ve bu makûs talihi değiştirecek olanlar bizleriz, HDP’dir, ezilen bütün haklar, katledilen Kürtlerdir, Alevilerdir, yok edilmeye çalışılan LGBTİ+’lardır, yoksullaştırılan emekçilerdir, doğayı katledenlere karşı direnen ekoloji kurumlarıdır.”

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Esengül Demir, “Partimizin bundan sonraki yürüyüşü bundan sonra çok daha güçlü ve kararlı bir şekilde devam edecek. Direnmeye devam edeceğiz. Yolumuz devrim yolu, yolumuz özgürlük yolu” diye konuştu.

Sancar’dan Soylu’ya: “Önce yolsuzlukların hesabını verin”

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da konuşmasına yazar Vedat Türkali’nin “Bekle Bizi İstanbul” şiirinden yaptığı alıntıyla başladı: “Haramilerin saltanatını yıkmaya geliyoruz. İşte HDP, işte halkların ortak iradesi. Buradayız, geldik. Bekle bizi İstanbul, Diyarbakır, Hakkâri, Mardin, İzmir, Artvin. Geldik, geliyoruz. Haramilerin, zalimlerin, hırsızların, yalancıların saltanatını yıkıyoruz, mutlaka yıkacağız.”

Sancar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 9 Aralık’ta Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) bütçe görüşmelerinde sarf ettiği “4 Aralık’ta Şırnak-Cizre’de bir katliam oldu. Pusu kuran kişiyi nerede yakaladık? HDP Milletvekili Hüseyin Kaçmaz’ın evinde yakaladık” sözlerini şöyle yanıtladı:

“Kumpasa doymuyorlar. Cizre’de üç gündür büyük bir kumpasın peşindeler. Milletvekilimiz üzerinden olmadık iftiralar ortaya atıyorlar. Cizre’yi karıştırmak, ülkeyi kaosa sürüklemek bunların şu an en önemli hedefidir. Cizre’de Soylu’nun işaret edip başlattığı kumpası başlarına yıkacağız.”

İktidara “Önce gidin yolsuzlukların hesabını verin, çetelerle, mafyalarla kol kola yürüttüğünüz kirli işlerin hesabını verin” diye seslenen Sancar, şöyle devam etti:

“Pudra şekeri çeken kadrolarınıza, o pudra şekerini on binlerce tonla buraya taşıyan çetelerinize mutlaka bunun hesabını soracağız. Halkların ortak gücü burada. Demokrasiye, barışa, adalete giden ‘üçüncü yol’ büyüyor, genişliyor, dalga dalga geliyor. Bu ülkede yeni başlangıcı da bizler kuracağız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.