Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kayı İnşaat işçileri iki yıldır ödenmeyen maaşlarının peşinde: “Adaletin işçilerden yana olmasını istiyoruz”

Kayı Holding’in Cezayir’deki inşaatlarında çalışan ve iki yıldır maaşlarını alamayan 250’ye yakın inşaat işçisinin mücadelesi devam ediyor. İşçiler, Kayı Holding’in konkordato davası öncesi İstanbul Anadolu Adliyesi’nin önünde eylemdeydi.

“Devlet işçilerin değil bankaların alacaklarını korumak için yasalar çıkarıyor”

İnşaat-Sen Kayı İnşaat İşçileri Koordinasyonu, “İşçilerin hakkını batan şirketlere yedirmeyiz” diyerek Kayı İnşaat’ın konkordato davası öncesinde İstanbul-Kartal’daki Anadolu Adliyesi önünde eylemdeydi.

Açıklamada konuşan İnşaat-Sen Örgütlenme Koordinasyon Üyesi Nurseli Gözüaçık,Aylardır sürdürdüğümüz mücadele batık bir şirketin karşısında, işçilerin alacaklarını alın terlerini almak içindir. Konkordato ve iflas süreçlerinde işçilerin korunmadığını gördük. Bu ekonomik krizde şirketler batarken devlet, işçilerin değil bankaların alacaklarını korumak için yasalar çıkarıyor” diye konuştu.

“Bu işçinin hakkını bugün ver”

Kayı İnşaat işçisi Sinan Ekinci de “Adalet Sarayı’na şöyle bir dönelim. Bakın ne güzel Adalet Sarayı yazıyor. Eğer adaletin varsa Adalet Sarayı, adaletli davran. Bu işçinin hakkını bugün ver. Adaletliysen bu işçinin hakkını vermek zorundasın” dedi.

“Adaletin işçilerden yana olmasını istiyoruz”

Medyascope’a konuşan Kayı İnşaat işçisi Abdülsamet Kete, şunları söyledi: “Adaletin işçilerden yana olmasını istiyoruz. Bugün mahkemeden tek istediğimiz bankaları savunmasın, işçiden yana olsun. Canımızı hiçe sayarak iskelelerde çalışıyoruz. Burada hak varsa işçinin hakkıdır, bankaların değil.” Bankaların hakkını her türlü alabileceğini belirten Kete, “Adalet saraylarına gelip sürünüyoruz. Hakkımızı elde edemiyoruz. Öncelik işçide olmalı” diye konuştu

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.