Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tevhid ve Sünnet Cemaati geçmişini yok etmeye devam ediyor (1): Ebu Hanzala, sohbet videolarından IŞİD’i övdüğü kısımları kesti

Ebu Hanzala takma adını kullananan Tevhid ve Sünnet Cemaati lideri Halis Bayancuk, cezaevine girmeden kısa bir süre önce cemaatinin YouTube kanalında bir video paylaştı. “Dolar ile Nasıl Sömürülüyoruz?” başlıklı videoda Hizb ut Tahrir, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ve El Kaide’den övgü ile bahseden Ebu Hanzala’nın, videonun şu anda yüklü olan halinden bu kısımlar çıkarıldı. Medyascope, sizin için videonun kesilmemiş halini buldu. İşte videonun detayları...

2016 yılındaki bir sohbette Ebu Hanzala, doların yükselişi ile ilgili konuşuyor. Cemaat lideri videoda doların tarihi, altın ve gümüş ticaretinin faydaları gibi birçok konuya değiniyor. 

Ebu Hanzala, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşlara yönelik, “Dolarlarınızı bozdurun, altına, Türk Lirası’na çevirin” çağrısını değerlendiriyor. Ebu Hanzala, bu çağrının doğru olduğunu savunuyor ancak Türkiye’nin şeriatla yönetilmediği sürece bu uygulamanın işe yaramayacağını şu cümleler ile anlatıyor: 

“Türkiye şeriatla yönetilmediği için ne kadar iyi bir şey yapmak isterlerse yapsınlar eksik kalacaktır. Çünkü nizam, kökünde bozuk bir nizam. İnsanlara yapılmış en büyük ihanet, kağıt paraların tedavüle sokulmasıdır. İkinci oyun ise doların dünyada tek ekonomik kur haline getirilmesidir. Türkiye’nin dolara kafa tutması iyi bir şeydir ama bunu Türk Lirası üzerinden yapmamak gerekir. Altın ve gümüş ile ticarete tekrar geri dönülmelidir.”

Ebu Hanzala, konuşmasının ilerleyen dakikalarında, Hizb ut Tahrir, IŞİD ve El Kaide’nin dolar ile ilgili çalışma ve görüşlerini anlatıyor. Bu üç örgütten “İslami yapı ve cemaat” olarak bahseden Ebu Hanzala’ya göre, bu örgütlerin dolar konusundaki çalışmalarını diğer dünya devletleri de dikkate almalı:

“Bu konuda üç tane İslami yapı ve cemaatin çok ciddi çalışmaları var. Herkes bunlardan istifade edebilir. Devletler adına söylüyorum, devletlerin bile yapılar gibi çalışmaları yok. Bunlardan biri, Hizb ut Tahrir’dir, biri El Kaide’dir, bir tanesi de İslam Devleti’dir. Bu üç yapı yıllardır bu meseleye dikkat çekiyor. Hizb ut Tahrir, yıllardır, altına dönülmediği sürece dünyadaki bu adaletsizliğin devam edeceğine dikkat çekiyor ve bunu çok güzel verilerle ispat ediyor. Bırakın bunları, Batı’da olup da biraz adalet sahibi olan, kâfir olsa bile daha çok düzenden yana olan insanların tamamı bu dolar meselesine karşıdırlar. İkincisi ise, doların nasıl yıpratılacağı ve dolara nasıl alternatif oluşturulacağı ile ilgili El Kaide’nin çok ciddi çalışmaları var. Onlara göre, küresel şerrin merkezi Amerika’dır. Amerika’yı da ayakta tutan şey uyduruk kağıt parçaları olan dolarlardır. Dolara karşı neler yapılabilir? Bununla ilgili çok ciddi çalışmaları vardır. Üçüncüsü ise İslam Devleti’dir. Bunlar da sahada ta başından beri altına geri dönüşün Batı sömürgesini bitireceği tezine sahiplerdir. Bu çok yerinde ve uygulanabilir bir şeydir.”

Not: 

Ebu Hanzala ve Tevhid ve Sünnet Cemaati’nin yok ettiği video ve yazıların devamı gelecek. 

Haberde bahsi geçen videonun kesilmiş hali hâlâ Ebu Hanzala’nın kendi YouTube hesabında duruyor. Videoya erişmek için tıklayın

Videonun kesilmemiş ve Hizb ut Tahrir, IŞİD ve El Kaide’den bahsedilen orijinal hali için buraya tıklayabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.