Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Öykü Didem Aydın ile Hukuk Okulu (10): Anayasada “Herkes” ve Anayasa Mahkemeleri

Hukuk Okulu’nda bu hafta Öykü Didem Aydın, 15 Ocak’ta Türkiye Barolar Birliği tarafından düzenlenecek olan ve Anayasa Mahkemesi üyesinin belirleneceği seçimler hakkında konuştu.

Hukuk dünyası için önemli olan seçim hakkında bilgi veren Aydın, baro başkanları tarafından TBMM’ye sunulmak üzere seçilen üç isimden birinin daha sonra Anayasa Mahkemesi’ne üye olacağını söyledi.

Türkiye’nin sadece erkek atanmışlardan oluşan bir Anayasa Mahkemesi olduğunu belirten Aydın, baroların çeşitlilik istemelerindeki samimiyetlerini kanıtlamalarında, Meclis’e sunacakları üç adayın da kadın olmasının önemli bir gösterge olacağına dikkat çekti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.