Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsveç hükümetinden hanelere elektrik desteği

İsveç hükümeti, ülkede elektrik fiyatlarının artması üzerine artıştan etkilenecek 1 milyon 800 bin haneye 665 milyon dolarlık bir yardım paketi hazırladı. Hane başına düşen miktarın maksimum 2 bin İsveç Kronu olması bekleniyor.

İsveç hükümeti, elektrik desteği yardım paketinin Aralık 2021’den itibaren üç ayı kapsayacağını ve hane başına düşen miktarın maksimum 2 bin İsveç Kronu olacağını duyurdu.

Maliye Bakanı Mikael Damberg bugünkü açıklamasında, yardım paketinin ülkedeki fiyat artışından etkilenen 1 milyon 800 bin haneye ulaşacağını söyledi. Damberg, “İstisnai durumlar için istisnai önlemler alıyoruz” dedi.

Son aylarda özellikle İsveç’in güneyinde elektrik fiyatlarında artış gözlemlendi. Ancak bu artış diğer Avrupa ülkelerine oranla daha az hissediliyor.

İsveç’te elektrik genellikle hidroelektrik enerji santrallerinden, nükleer reaktörlerden ve rüzgar enerjisi türbinlerinden sağlanıyor. İsveç doğalgaz ithalatına bağımlı olmasa da gaz fiyatlarının uluslararası pazarlarda belirlenmesi, İsveçli tüketicilerin de bu durumdan etkilendiği anlamına geliyor.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.