Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sol ve dindarlar – TİP Milletvekili Ahmet Şık: “AKP’den kopan Gelecek ve DEVA partilerinin temsilcilerinin tanımı imtiyazlı muhafazakârlar olmalı”

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili ve gazeteci Ahmet Şık, partisinin ve solun dindar yurttaşlara bakışına ilişkin sorularımızı yanıtladı. Şık, son günlerde üzerine pek çok tartışma yürütülen “endişeli muhafazakârlar” tanımının eksik bırakıldığı görüşünde.

“Endişeli muhafazakârlar” dendiğinde iki gruptan bahsetmenin mümkün olduğunu söyleyen Şık, “Birine gerçekten endişeli diyebiliriz. ‘Kim bunlar’ derseniz, en son çok acı bir olayla örneğini yaşadığımız Enes Kara ve benzeri gençlerdir” diyor.

Şık, “imtiyazlı muhafazakârlar” diye nitelediği ikinci grubu da şöyle anlatıyor: 

“AKP’nin bağrından kopan Gelecek ve DEVA partilerinin temsilcileri üzerinden yaygınlaştırılmaya çalışılan bir endişeli muhafazakârlar grubu anlatılıyor. Bu koca bir yalan! Onların tanımı imtiyazlı muhafazakârlar olmalı. Ve bence endişelenmekte haklılar. Bu dönemin suçlarına ortak olacak bir imtiyaz elde edenler ve sürdürenler sonuna kadar endişelensinler. Çünkü onlardan hesap sorulması gerekiyor.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.