Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İspanya hükümetinden gençlere kira yardımı

İspanya hükümeti, kiralarını ödemekte zorlanan ve bu yüzden aileleri ile yaşamak zorunda kalan gençlere kira desteği sağlayacak. Ödenecek miktarın aylık 250 euro olması planlanıyor.

Ulaştırma, Hareketlilik ve Kentsel Gündem Bakanı Raquel Sanchez dünkü (18 Ocak) Bakanlar Kurulu toplantısının ardından, bu aydan itibaren 35 yaşın altındaki ve yıllık geliri 24 bin 18 euro’nun altında bulunan İspanyollar’a kira yardımında bulunulacağını söyledi.

Raquel Sanchez

Sanchez açıklamasında, “Para yardımı, konut fiyatlarının gençlerin özgürleşmesi için bir engel olmaktan çıkması için önemli bir unsur” dedi.

Resmi verilere göre İspanya’da, ebeveynleri ile birlikte yaşayan gençlerin oranı 2013’ten bu yana yüzde 6,5 artış gösterdi. 2020’de 25 ila 29 yaş arasındaki kişilerin yüzde 55’inin ebeveynleri ile yaşadığı tespit edilirken bu veriler ile İspanya, Avrupa’da ebeveynleri ile birlikte yaşayan gençlerin en yüksek paylarından birine sahip.

Ülkenin en büyük emlak sitelerinden Idealista’nın Sözcüsü Francisco Inareta, küçük dairelere yönelik artan talebin fiyatları daha da yükselteceğinden, kira ödemelerine yönelik doğrudan yardımların hükümetin umduğundan daha az etkili olabileceğini söyledi. 

Kaynak: Reuters

Derleyen: Berkcan Tuner

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.