Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

El Salvador Devlet Başkanı Bukele’den Türkçe tweet: “Öncelikle Bitcoin diyarı El Salvador’dan tüm Türkiye’ye selamlar”

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine bugün (20 Ocak) Türkiye’ye geldi. Bukele Türkiye’ye ulaştıktan sonra sosyal medya hesabından Türkçe bir tweet paylaştı ve “Öncelikle Bitcoin diyarı El Salvador’dan tüm Türkiye’ye selamlar” dedi.

https://twitter.com/nayibbukele/status/1483903670135795716?s=20

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele’yi ağırlayacak. Görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin tüm boyutlarıyla ele alınması bekleniyor. Liderler ikili görüşmelerinin ardından iki ülke arasındaki bazı anlaşmaları imzalayacak ve basına açıklamalarda bulunacak.

Bukele’nin ziyareti devlet başkanlığı düzeyinde El Salvador’dan Türkiye’ye düzenlenen ilk resmi ziyaret olma özelliği taşıyor.

Bukele ziyaret öncesinde de sosyal medya hesabından Türkçe bir tweet atarak, “Bu perşembe Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret ediyorum” demişti.

https://twitter.com/nayibbukele/status/1483481602365796352?s=20

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Bukele’nin mesajını alıntılayarak, İspanyolca bir mesaj yazmış ve mesajda şu ifadelere yer vermişti:

“Sizi Türkiye’de ağırlamaktan mutluluk duyacağız. El Salvador ile ilişkilerimizi güçlendirecek ziyaretinizi çok önemsiyoruz. İyi yolculuklar diliyorum.”

https://twitter.com/RTErdogan/status/1483749075442978821?s=20

Orta Amerika ülkesi El Salvador, geçen yıl Bitcoin’i resmi para birimi olarak kullanmaya başlamış ve bu durum ülke çapında büyük protestolara yol açmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.