Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Deniz Poyraz davası 29 Nisan’a ertelendi-Fehime Poyraz: “Hiçbir anne böyle bir acı yaşamasın, biz barış istiyoruz”

HDP İzmir İl binasına silahı saldırı düzenleyerek parti çalışanı Deniz Poyraz’ı öldüren Onur Gencer’in yargılanmasına devam edildi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Bu saldırı siyasi iktidarın HDP’yi hedef göstermesinin sonucudur” dedi. Sanık Gencer duruşmadaki sorgusunda pişman olmadığını söylerken, anne Fehime Poyraz, “Ben bir anneyim, hiç bir anne böyle bir acı yaşamasın. Biz barış istiyoruz, anneler ağlamasın, babaların yürekleri yanmasın. Bunun gibi katiller aramızı bozuyor” diye konuştu.

HDP İzmir il binasına 17 Haziran 2021’de saldırı düzenleyerek Deniz Poyraz’ı öldüren Onur Gencer’in yargılandığı davanın ikinci duruşması bugün (24 Ocak) İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşma öncesi adliye önünde açıklamada bulunan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Karşımızda sistemli ve örgütlü bir kötülük var. Biz hakikat ve barış için buradayız” dedi.

HDP Eş Başkanı Mithat Sancar ve milletvekilleri, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, kadın dernekleri ve siyasi parti temsilcileri duruşmayı izledi.

Salonun küçük olması nedeniyle mahkeme sadece 100 kişin içeri girmesini istedi.

Saat 09.00’da başlaması gereken duruşma ancak saat 12.30’da başladı.

Sancar: “Bu saldırı siyasi iktidarın HDP’yi hedef göstermesinin sonucudur”

Davaya katılma taleplerinin alınması üzerine söz alan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Bu acı öncelikle bizim acımızdır, bu öfke öncelikle bizim öfkemizdir. Bu dava bizim davamızdır. Soruşturma savcısı katılma taleplerimizi iş yeri dokunulmazlığı ve mala zarar verme suçları ile sınırlandırmaktadır. Biz parti üyemizi, çalışanımızı, canımızı kaybettik. Mahkemenizin sorumluluğu yalnızca bize karşı değil tüm insanlığa karşıdır. Bu saldırı siyasi iktidarın HDP’yi hedef göstermesinin sonucudur” dedi.

Barolar, hak örgütleri ve siyasi partilerden katılma talepleri

Sancar’ın ardından İnsan Hakları Gündemi Derneği Başkanı Av. Özlem Yılmaz, Çağdaş Hukukçular Derneği adına Av. Erdoğan Akdoğdu, SYKP Eş Genel Başkanı Canan Yüce, Rosa Kadın Derneği adına Av. Berfin Polat, Emek Partisi İzmir İl Başkanı Emine Uyar, Genç LGBTİ+ Derneği adına Av. Mahmut Şeren, Yeşil Sol Parti adına İbrahim Akın, Devrimci İşçi Partisi adına Av. Şiar Rişvanoğlu, Türkiye İşçi Partisi adına Av. Aytekin Aktaş, Demokratik Bölgeler Partisi adına katılma Av. Cemile Turhallı Balsak, Demokrasi İçin Hukukçular adına Av. Zöhre Dalkıran, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği adına Av. Aryen Turan, Ezilenlerin Sosyalist Partisi adına Av. Doğukan Taşdan, İnsan Hakları Derneği adına söz alan Av. Ali Aydın, İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel, Diyarbakır Baro Başkanı Av. Nahit Eren ve bir çok baro davaya katılma talebinde bulundu.

Silahlı kolluk kuvvetleri salondan çıkarılmadı

Avukatlar silahlı kolluk kuvvetinin duruşma salonundan çıkarılmasını ve silahların altında konuşmak istemediklerini beyan etti. Heyet güvenlik gerekçesiyle kolluğun salondan ayrılmasına izin vermedi.

Mahkeme Deniz Poyraz’ın ailesi, HDP milletvekilleri ve HDP İzmir İl Başkanlığı yöneticilerinin katılma talebinin kabulüne, diğer kurum ve kişilerin katılma taleplerinin reddine karar vererek duruşmaya 16:00’a kadar ara verdi.

Sanığın sözleri salonda tepkilere neden oldu

Sanık Onur Gencer sorgusunda pişman olmadığını söyledi.

Gencer’in “İntikam planı 4-5 yaşımdan beri aklımda” sözleri duruşma salonunda tepkilere neden oldu.

Fehime Poyraz: “Hiçbir anne böyle bir acı yaşamasın”

Anne Fehime Poyraz, “Ben bir anneyim, hiç bir anne böyle bir acı yaşamasın. Biz barış istiyoruz, anneler ağlamasın, babaların yürekleri yanmasın. Bunun gibi katiller aramızı bozuyor” dedi

Baba Abdülillah Poyraz da “Savunmasız bir kadını öldürüp ölü bedenine işkence eden bu katilin cezalandırılmasını istiyorum. Kızım Deniz, karıncayı incitmeyen bir insandı. Buradaki herkes benim için Deniz’dir. Biz barıştan yanayız, biz kan dökülmesini istemiyoruz” diye konuştu.

HDP İzmir İl Eş Başkanı Kadir Baydur da “Mart 2021 tarihinden itibaren binamız önüne kurulan iki çadır bulunmaktadır. Biz bu çadırların kaldırılması için başvurularda bulunduk, birileri buradan motivasyon sağlayıp saldırabilir diye uyardık” dedi.

Daha sonra duruşmada dört tanık dinlendi.

Mahkeme, sanık Onur Gencer’in tutukluluk halinin devamına, gelecek duruşmanın 29 Nisan’da yapılamasına karar verdi.

https://medyascope.tv/2021/06/18/hdp-izmir-il-baskanligina-duzenlenen-saldirida-oldurulen-deniz-poyraz-binlerce-kisinin-katildigi-cenaze-toreniyle-topraga-verildi-hdp-es-genel-baskani-mithat-sancar-

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.