Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünyanın en yaşlı erkek goriliydi: Ozzie, 61 yaşında hayatını kaybetti

Dünyanın en yaşlı erkek gorili Ozzie, ABD’deki Atlanta Hayvanat Bahçesi’nde bakıcıları tarafından ölü bulundu. Ozzie’nin ölüm nedeni henüz bilinmiyor.   

Atlanta Hayvanat Bahçesi’nin açıklamasına göre Ozzie geçen haftadan beri iştahsızlık belirtileri gösteriyordu. Hayvanat bahçesinin veteriner ekibi yüz şişmesi, güçsüzlük ve sıvı yiyip içememe belirtileri sebebiyle Ozzie’yi tedavi ediyordu.  

Dünyanın en yaşlı üçüncü gorili ve en yaşlı erkek gorili Ozzie’nin ölümü hakkında “Bu Atlanta Hayvanat Bahçesi için yıkıcı bir kayıp” diyen hayvanat bahçesi yöneticisi Raymond Kind, şöyle devam etti:  

“Goril nüfusunda geride bıraktığı nesillerce bireyler ve kendi türünün bakımı için bilgi dağarcığı açısından Ozzie’nin yaşamının katkıları silinemez.” 

Ozzie’nin ölüm sebebinin tespit edilmesi için Georgia Üniversitesi’nde bir nekropsi gerçekleştirilecek.  

Atlanta Hayvanat Bahçesi’ne, 1988’de “Ford Afrika Yağmur Ormanı” bölümü açılırken getirilen goril neslinin hayatta kalan tek üyesi Ozzie, 2009’da gönüllü olarak tansiyonunu ölçtüren ilk goril olarak kayıtlara geçmişti.   

Atlanta Hayvanat Bahçesi’nde yedi tane olmak üzere ABD ve Kanada’daki birçok hayvanat bahçesinde Ozzie’nin neslinden gelen primatlar bulunuyor. 

Düzlük gorillerinin yasadışı avcılık, habitat kaybı ve hastalık kaynaklı ciddi nüfus kaybı sebebiyle nesilleri kritik derecede tehlikede görülüyor. 

Kaynak: Guardian

Derleyen: Alp Selim

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.