Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ukrayna-Rusya krizi: Putin, Türkiye’ye geliyor

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye ziyareti için AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetini kabul ettiğini açıkladı. Erdoğan ve Putin en son 29 Eylül 2021’de Rusya’nın Soçi kentinde bir araya gelmişti. Ukrayna krizi gölgesinde düzenlenecek liderlerin bu görüşmesi, 2022’nin ilk buluşması ve 2015’teki uçak krizinden bu yana 28. randevu olma özelliği taşıyacak.

Reuters haber ajansının aktardığına göre Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetini kabul ettiğini ve koronavirüs durumu ve programı uygun olduğunda Türkiye’ye bir ziyaret düzenleyeceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam (26 Ocak) katıldığı bir televizyon programında Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan gerilime atıfta bulunmuş ve Putin’i Türkiye’ye davet ettiklerini söylemişti.

“Ülkemizde kendisiyle ikili bir görüşmeyi de yapmak suretiyle bazı adımları atalım istiyoruz” diyen Erdoğan, kendisine Putin’in yanıtı sorulduğunda, “Cevap verecekler, şimdi bir yurtdışı seyahatte” demişti.

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan krizin bir savaşa dönüşmeden çözülmesini istediğini söyleyen Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı:

“Çünkü bölge bizim bölgemiz, Rusya ile Ukrayna arasındaki mevcut gerilimin yeni bir krize dönüşmeden çözülmesini istiyoruz. Bunun için elimizden gelen desteği vermeye hazır olduğumuzu tekrar söylüyorum. Devlet başkanları Putin ve Zelensky’ye de bu mesajlarımı ilettim, iletmeye de devam edeceğim.

Türkiye’nin bu krizde arabulucu rolü üstlenebileceğinin bir kez daha altını çizen Erdoğan, “Her iki ülkenin de Türkiye’nin samimiyetinin ve iyi niyetinin farkında olduğunu düşünüyorum. Örneğin, iki lideri arzu ederlerse ülkemizde bir araya getirerek, barış ortamının yeniden tesisine giden yolu açabiliriz” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.