Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Digitürk çalışanları yüzde 17’lik zammı protesto ediyor

Digitürk çalışanları 2022 yılı için yapılan yüzde 17’lik zammı İstanbul-Beşiktaş’ta bulunan genel merkez binası önünde 10 dakika alkış ile protesto etti.

Digitürk çalışanları dün (1 Şubat) de İstanbul Ayazağa’da bulunan Beinsports binası önünde eylemdeydi.

Çalışanlar, Beinsports binası önünde alkışlarla “Susma Haykır 17’ye Hayır” sloganları atmışlardı. Digitürk çalışanları zam oranları artana kadar eylemlerine devam edeceklerini söylemişti.

Digitürk çalışanları 2018’de yüzde 8, 2019’da yüzde 10, 2020’de yüzde 7 zam almıştı. Digitürk, çalışanlarını gemicilik işkolunda göstererek sendikalaşmayı da engellemeye çalışıyor.

Katarlılar satın almıştı

Çukurova Holding’in sahibi Mehmet Emin Karamehmet tarafından Ocak 1999’da kurulan Digitürk, 2000 yılının Nisan ayında yayına başladı.

Süper Lig maçlarının yayın haklarını elinde bulunduran şirket, 2015’te El Cezire’nin de sahibi olan Katarlı Bein Media Group’a satıldı.

Digitürk’te toplam kanal sayısı 200’ün üzerinde. Geçen yıla kadar UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve İngiltere Premiere Ligi’nin yayıncısı olan Beinsports halen Spor Toto Süper Lig, Spor Toto 1. Lig, Ligue 1, Coupe de la Ligue, Bundesliga, ATP World Tour Masters 1000, Wimbledon Tenis Turnuvası, WTA Tur Şampiyonası ve EuroLeague’in yayın haklarına sahip.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.