Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Uçan Süpürge Vakfı Başkanı Halime Güner’e Kanada’dan İnsan Hakları Ödülü

Kanada Büyükelçiliği, 2021 İnsan Hakları Ödülü’nü Uçan Süpürge Vakfı Başkanı Halime Güner’e verdi. Medyascope’a konuşan Güner, “Aldığım ödülün, insan hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında duyarlılığı çok yüksek bir kurum olan Medyascope’ta haber olmasından mutluluk duyuyorum” dedi.

Uçan Süpürge Vakfı Başkanı Halime Güner, Kanada Büyükelçiliği 2021 İnsan Hakları Ödülü’ne layık görüldü. Kanada Büyükelçiliği’nin açıklamasında “Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliğini ve kadın hareketini ilerletmek için gösterdiği üstün çabalarından dolayı Sayın Halime Güner’e Kanada Büyükelçiliği 2021 İnsan Hakları Ödülü’nü vermekten onur duyuyoruz” denildi.

Medyascope ile düşüncelerini paylaşan Güner, “Medyascope gibi insan hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında duyarlılığı çok yüksek bir kurumda ödülün haber olmasından mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

25 yıldır kesintisiz süren Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali için “sivil hareketi sanatla buluşturma çabalarının bir sonucu” diyen Güner, şöyle devam etti: “Direniş için bir platform, özgürleşme için bir araç olan feminist sanat ve festival içindeki filmler mücadelemize dair mesajları taşıyan en güçlü anlatım biçimlerimiz oldu” diye konuştu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.