Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB, Süleymaniye Camii’nin siluetini bozan İlim Yayma Vakfı’na ait inşaatı mühürledi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Süleymaniye Camii’nin siluetini bozan İlim Yayma Vakfı’na ait yurt binasının inşaatını mühürledi. Medyascope’a konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, “Bugün inşaat durdurulmazsa, İBB inşaatı mühürleyecek” açıklamasında bulunmuştu.

İBB’nin Fatih Belediyesi’ne tanıdığı üç günlük süre bugün doldu. İBB ekipleri, inşaatı mühürledi. İlim Yayma Vakfı da inşaattaki kalıpları söktü.

İmamoğlu’ndan açıklama: “İstanbul’un tarihi ve manevi değerlerini korumada taviz vermeyeceğiz”

Sosyal medyadan açıklamada bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bir vakıf tarafından yapımı devam eden ve Süleymaniye Camii’nin siluetini bozan yurt inşaatının durdurulması için tanıdığımız süre doldu. İnşaat, ekiplerimiz tarafından mühürlendi. İstanbul’un tarihi ve manevi değerlerini korumada taviz vermeyeceğiz” dedi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Polat “Mühürleyeceğiz” demişti

Bugün Medyascope’a konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, şöyle demişti:

“Bu alanda yapılan çalışmanın aykırılığını biz, yetkisi olan ilçe belediyesine yazdık. Üç gün süre verdik, bugün (8 Şubat) sona eriyor. Arkadaşlarımız ilçe belediyesi ile iletişim halinde. Onların da çok hoşnut olduğu bir durum değil. Durum şudur: Bugün itibarıyla resmi olarak inşaat durdurulmazsa, İBB inşaata mühürleme yapacak. Bütün taraflarla konuştuğumuz bir durum. Zaten mülk sahibi de bir açıklama yaptı. İyi niyetli bir açıklama olduğunu görüyoruz. Keşke bu aşamaya gelmese, bir inşaat yükselmeseydi orada. Kamuoyu duyarlılığı bunun önemli bir şekilde geri dönmesi konusunda katkı yaptı. Süleymaniye’nin hâlâ daha bu şehir için ne kadar önemli olduğunu bu konu üzerinde gördük, Süleymaniye çok değerli. Bu binanın içinde olduğu alanın avan projesi yani temelin oturduğu o alanın avam projesi gerekli onayları sağlamıyor. Yani İBB’nin onayı olmadan bu proje, avan proje hayata geçemez. Öncelikli olarak bu alanda tekrar bir avan projesini İBB olarak bizim yapma görevimiz var. Bunu dışında şu ana kadar oluşmuş projeler usulen uygun değil.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.