Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Migros eylemi: Sendika yetkilileri ve depo işçilerine gözaltı

3 Şubat’ta iş bırakan Esenyurt’taki Migros deposu işçileri, işletmeci US Grup tarafından istenen sürenin dolmasının ardından taleplerinin yerine getirilmemesi nedeniyle yeniden eyleme başladı. 400 işçi kendini depoya kilitledi. Eylemdeki 120 işçiye “İşten atıldınız” mesajı gelse de, Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) yetkilileri söz konusu işçilerin Sosyal Güvenlik Kurumu’nda (SGK) hâlâ kayıtlarının bulunduğunu belirtti. DGD-SEN, akşam saatlerinde Twitter’dan sendika yetkililerinin ve işçilerin gözaltına alındığını duyurdu.

Migros’un İstanbul Esenyurt’ta bulunan ve US Grup tarafından işletilen deposunda çalışan işçiler, asgari ücretin üstüne yapılan yüzde 8’lik zammı protesto etmek için geçen hafta perşembe (3 Şubat) günü iş bıraktı.

US Grup yönetimi işçilerin taleplerini değerlendirmek üzere 24 saat süre istemişti. İşçiler, Migros yönetimiyle yaptıkları görüşme sonrasında eyleme ara vermişlerdi. Süre sona erdiğinde işveren, işçilerin taleplerine olumsuz yanıt verdi. Migros depo çalışanları bu sabah kendilerini yeniden depoya kapatarak eyleme başladı.

120 işçiye “atıldınız” mesajı

Depo müdürü, bugün depo içinde konuşma yaparak, yasadışı olduğu gerekçesiyle işçilerin eylemi sonlandırmalarını istedi ve işçileri işten çıkarmakla tehdit etti.

Ayrıca, depoda eylemde olan 120 işçinin cep telefonuna, “atıldınız” mesajı gönderildi. Ancak işçilerin SGK’da hâlâ kayıtlarının bulunduğu öğrenildi.

“Saat başına bir ekmek parası zam istedik”

DGD-SEN konuyla ilgili sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı:

“Kamuoyuna,

Esenyurt Migros depoda direnen 120 işçi kardeşimize işten atıldıklarına dair mesajlar geldi. 400 işçi depo içinde kol kola direnmeye devam ediyoruz.

Saatlik ücretimize bir ekmek parası zam istedik, ekmeğimizle mi tehdit ediyorsunuz?”

İşçilerin talepleri şöyle:

1 – Saat ücretine net 4 TL zam yapılsın.

2 – Prim ödemeleri yasal güvenceye alınsın.

3 – İşçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri alınsın.

Migros Genel Müdürlüğü önünde eylem

Öte yandan, DGD-SEN depodaki işçilerle dayanışmak için, İstanbul Ataşehir’de bulunan Migros Genel Merkezi önünde eylem yaptı.

DGD-SEN: Gözaltı yapılıyor

DGD-SEN akşam saatlerinde yaptığı Twitter paylaşımında ise depodaki sendika yetkililerinin ve işçilerin gözaltına alındığını duyurdu. Açıklamada, “Esenyurt Migros depodan işçiler ve sendika yetkililerimiz gözaltına alınıyor!” denildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.