Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Migros depo işçileri yüzde 8’lik zammı protesto ediyor

2022 yılı için yapılan zam oranlarına tepki gösteren işçilerin eylemleri sürüyor. Trendyol, Alpin Çorap, Digitürk, Yemeksepeti gibi firmalardan sonra bu sabah da Migros’un İstanbul Esenyurt’ta bulunan deposunda çalışan işçiler, asgari ücretin üstüne yapılan yüzde 8’lik zammı protesto etmek için iş bıraktı.

Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) üyesi işçiler maaş zammını protesto etmek için bu sabah işi durdurarak depo içinde toplandı.

Taşeron şirket Us Grup’un bünyesinde çalışan işçilerin eylemi devam ederken depoya, TOMA ve takviye polis getirildi.

DGD-SEN: “Diğer Migros depolarında da iş bırakma konuşuluyor”

DGD-Sen Genel Başkanı Neslihan Acar, Migros Esenyurt depoda yaşanan süreci Medyascope‘a anlattı.

Migros’un Esenyurt deposunda 9 Aralık 2021’de bir işçinin işten çıkarılması üzerine iş bırakma eylemi yaptıklarını belirten Acar, “Taleplerimiz, atılan arkadaşın geri alınması, işçi sağlığı önlemlerinin artması ve maaşlarda ek zam yapılmasıydı. Asgari ücret açıklandıktan sonra ek zam yapacaklarını açıkladılar. Dün (2 Şubat) firmadan maaş zammı açıklaması geldi. Asgari ücret üzerine yüzde 8 zam” dedi.

İşçilerin yapılan zammı kabul etmediğini söyleyen Acar, “İşçiler yönetimle dün gün boyu görüştü. Uyarı amacıyla iki saat kadar iş bıraktılar. İşçilerin zam talebi yüzde 70” diye konuştu.

Depo içinde eylemin sürdüğünü belirten Acar, şöyle devam etti:

Gece ve gündüz vardiyasında çalışanlar şu an depo içinde. Depoda görüşülecek yetkili olmadığı tarafımıza söylendi. Firma ile resmi bir görüşme yapılmadı. Sadece depo müdürü işçilerle görüşmüş. Yüzde 8’den fazla zam alamayacaklarını söylemiş. Beklemeye devam ediyoruz. İşçi arkadaşlar kararlı. Diğer Migros depolarında da iş bırakma konuşuluyor” dedi.

İşverenden açıklama

Öte yandan, Migros Avrupa Dağıtım Merkezi’ni işleten Us Grup bir açıklama yaparak zam oranının daha yüksek olduğunu iddia etti.

Açıklamada şöyle denildi:

“İstanbul Esenyurt’taki Us Grup olarak tarafımızdan işletilen Migros Avrupa Dağıtım Merkezi’nde yıllık yüzde 8 olduğu iddia edilen ücret artışı tamamen yanlış ve spekülasyona yöneliktir. Söz konusu işyerinde toplam çalışanların içinde sadece yüzde 15’i asgari ücretli olup geri kalan tüm çalışanların ücreti asgari ücretin üzerindedir. Çalışanların 2021 yılı brüt ücretlerine, minimum 2022 asgari ücret seviyesinde olmak üzere, ortalamada yüzde 39 artış gerçekleşmiş, prim gelirleri ile beraber tüm çalışanların toplam brüt gelirleri ortalama yüzde 54 artmıştır. Tesiste çalışan tüm çalışanlarımızın ayrıca yasal ve sosyal hakları verilmektedir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.