Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dördüncü doz aşı karmaşası – Aşı randevuları açıldıktan kısa süre sonra kapatıldı 

Üçüncü doz koronavirüs aşısının üzerinden üç ay geçen vatandaşlara dördüncü doz aşı randevuları dün (10 Şubat) açıldı. Bazı vatandaşlar aşı randevusu oluşturdu ancak bugün (11 Şubat) hastaneye gittiklerinde dördüncü doz aşı için Sağlık Bakanlığı’nın izin vermediğini öğrendi. Bakanlık yetkilileri ise dördüncü doz aşı randevularının alınabileceğini, kararda bir değişiklik yapılmadığını söyledi. 

Dördüncü doz aşı hakkı tanımlanan vatandaşlar randevularını almalarına rağmen hastaneye gittiklerinde kendilerine Bakanlığın henüz dördüncü doz aşılara izin vermediği bilgisi paylaşıldı. Konuya ilişkin Sağlık Bakanlığı tarafından henüz bir açıklama yapılmadı ancak Sağlık Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre dördüncü dozlara ilişkin alınan kararda bir değişiklik yok, isteyen kişiler dördüncü doz aşı randevularını alabilir.

Sistem önce açıldı, ardından hata verdi

Dördüncü doz BioNTech aşısı olmak isteyenlerin, Merkezi Hekim ve Randevu Sistemi’nden (MHRS) randevu alabileceği açıklanmıştı ancak randevu almak isteyen vatandaşlar randevu alamadığını, MHRS’nin hata uyarısı verdiğini aktardı. Dün randevu alabilen vatandaşlar ise aşı olmak için hastaneye gittiklerinde, “Bakanlık tarafından izin verilmedi” denilerek, dördüncü doz aşıları yapılmadın geri çevrildi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.