Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Migros işçilerinin eylemi 18. gününde kazanımla sonuçlandı

Migros’un İstanbul-Esenyurt’taki deposunda çalışırken yüzde 8’lik zammı kabul etmeyerek eylem başlatınca işten çıkarılan Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) üyesi işçilerin eylemi 18. gününde kazanımla sonuçlandı. DGD-SEN’in açıklamasında, sanatçı Haluk Levent’in arabuluculuğundaki görüşmelerde işten çıkarılan tüm işçilerin geri alınması, ücret artışı, prim ödemeleri, iş sağlığı ve işçi güvenliğinin sağlanması konularında mutabakata varıldığı duyuruldu.

Haluk Levent, sosyal medya hesabından paylaştığı bir mesajla Migros işçileri ile taşeron firma arasında anlaşmanın sağlandığını duyurdu.

https://twitter.com/haluklevent/status/1495459753937575940?s=20&t=Wxrnn8dZeVQO7cwLuNh4pg

DGD-SEN: “İşten çıkarılan işçiler geri dönecek, ücret artışı, prim ve iş güvenliği sorunları giderilecek”

DGD-SEN de sosyal medyadan yazılı açıklamada bulunarak mutabakata varıldığını duyurdu.

Sendikanın açıklamasında şöyle denildi:

“Migros’un İstanbul-Esenyurt’ta bulunan Avrupa Dağıtım Merkezi deposunda işten atmalar ve işyerinde ücret artışı, prim, işçi sağlığı, iş güvenliği ve diğer sorunlar nedeniyle Haluk Levent’in arabuluculuğunda Migros yöneticilerinin katılımı ve garantörlüğünde Us Grup ile yaptığımız görüşme biraz önce sonuçlanmıştır.

Görüşme sonucunda, atılan tüm işçilerin işe geri alınması, ücret artışı, prim ödemeleri ve işçi sağlığı iş güvenliğiyle ilgili sorunların giderilmesiyle ilgili detaylarını daha sonra açıklayacağım şekilde mutabakata varılmıştır. Görüşmelerde olağanüstü gayreti için Haluk Levent’e özellikle teşekkür ederiz. Migros depo işçilerine ve işçi sınıfına hayırlı olsun.

Bu direnişin kazananı birliğine ve haklılığına inanmış Migros Esenyurt depo işçileri, her türlü yaratıcı dayanışmayı sergileyen halkımız ve dostlarımızdır.”

Migros’tan açıklama

Migros Türkiye ise sosyal medyadan, “Esenyurt Dağıtım Merkezi’nin çalışanları, yakın diyaloğumuzla işinin başına dönme kararı almıştır. Bu süreçte duyarlı yaklaşım gösteren herkese teşekkür ederiz” paylaşımında bulundu.

https://twitter.com/Migros_Turkiye/status/1495474838823133192?s=20&t=F5482XRLmFTqLDcNMQaFUg

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.