Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yemeksepeti işçilerinin eylemi 23. gününde: “Bizi asgari ücretle açlığa mahkûm etmek istiyorlar”

Kamera-kurgu: Ayşegül Karagöz

Yemeksepeti çalışanlarının eylemi devam ediyor. 23 gündür eylemde olan işçiler bugün (23 Şubat), İstanbul-Kadıköy’de bir araya geldi. Türkiye Devrimci Kara Nakliyat İşçileri Sendikası (Nakliyat-İş) Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu açıklamada bulundu. Küçükosmanoğlu, “Yemeksepeti’nde çalışan işçi kardeşlerimiz dayatılan sefalet ücretine karşı direniyor” dedi.

Yemeksepeti çalışanları, maaşlarının 5 bin 500 TL’ye çıkarılması, prim ve yan haklarının güvenceye alınması, hakkını arayan hiçbir işçinin işten çıkarılmaması ve sendikal faaliyetin engellenmemesi için 23 gündür eylemde.

Yemeksepeti işçileri bugün, Kadıköy’deki Boğa Heykeli’nin önünde buluşarak motorları ile konvoy halinde sahile geldi.

Yemeksepeti işçilerine, eylemleri kazanımla sonuçlanan Migros çalışanları da destek verdi.

Nakliyat-İş Başkanı’ndan açıklama

Türkiye Devrimci Kara Nakliyat İşçileri Sendikası (Nakliyat-İş) Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu açıklamada bulundu.

Yemeksepeti işçilerinin mücadelesinin patronlara karşı sınıf kavgası olduğunu söyleyen Küçükosmanoğlu, “Yemeksepeti’nde çalışan işçi kardeşlerimiz dayatılan sefalet ücretine karşı direniyor. 2022 yılında moto kurye olarak çalışan binlerce kardeşimizi asgari ücretle açlığa mahkûm etmek istiyorlar. Yemeksepeti’nde çalışan kardeşlerimiz 2021 yılındaki aldıkları maaşla 2 bin 200 tane ekmek alıyorken, şu an alabildikleri ekmek sayısı bin 417. Yemeksepeti patronu 783 tane ekmeği çalışanların sofrasından alıyor. Para babaları, Türkiye’deki işçi sınıfını yoksullaştırmaya, sendikasızlığa, güvencesiz çalışmaya zorluyor” dedi.

Yönetim 23 gündür sessiz

Eylemde söz alan bir işçi, “23 gündür verdiğimiz ekmek mücadelesi. Asgari ücrete karşı mücadele ediyoruz. Olumlu-olumsuz bir dönüş alamadık. Üst düzey yöneticilerimiz de bize geri dönüş yapmadı. Hakkımızı istiyoruz. Biz asgari ücretin üstü ve primimizi talep ediyoruz. 23 gündür yönetimden ses yok. Bize aile olduğumuzu söylediler, nerede aile?” diye konuştu.

Gülabi Aksu da eylemdeydi

Migros eylemlerinin simge ismi Gülabi Aksu da eyleme desteğe gelenler arasındaydı.

Yemeksepeti işçilerinin mücadelesini desteklediğini söyleyen Aksu, “Başardık ve kazandık. Şimdi Yemeksepeti arkadaşlarımızın arkasındayız. Bugün mücadeleleri için elimizden gelene kadar destekçileriyiz. Sonuna kadar destekçileriyiz, onların yanındayız. Biz nasıl kazandıysak inşallah onlar da kazanır” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.