Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Montrö Sözleşmesi’nin uygulanması kimin lehine? – Prof. Dr. Turgut Tarhanlı anlatıyor

Montrö Sözleşmesi, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıyla bir kez daha gündeme geldi. Daha önce Kanal İstanbul ve 104 emekli amiralin açıklamasının ardından tartışılan sözleşme, bu kez Türkiye’nin boğazlar üzerindeki takdir yetkisi ile konuşuluyor. 

Konu üzerine yorum yapanlar arasında “Rusya, boğazların kapatılmasını savaş nedeni sayabilir” diyen de var, “Montrö’nün hükümleri tartışılmaksızın uygulanabilir” diyen de. 

Uluslararası hukuk ve insan hakları hukuku alanlarında çalışan Prof. Dr. Turgut Tarhanlı, sözleşmenin uygulanmasının “savaş nedeni” sayılabileceğine ilişkin yorumların hukuk ile bağdaşmadığını söylüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.