Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB ve AKOM İstanbul’da beklenen kar yağışı için toplanıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Afet ve Koordinasyon Merkezi (AKOM), 10 Mart Perşembe gününden itibaren İstanbul’da yoğun kar yağışı beklendiğini duyurdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve AKOM yetkilileri, beklenen kar yağışı için bugün AKOM’da bir toplantı düzenleyecek. 

İstanbul’da 10 Mart Perşembe günü beklenen yoğun kar yağışı öncesi İBB ve AKOM hazırlıklarını sürdürüyor.

İBB ve AKOM yetkilileri, bugün AKOM’da bir araya gelecek.

Toplantının ardından kar yağışına ilişkin alınacak tedbirler duyurulacak.

Havalimanında yolcular mahsur kaldı, bakanlar Atatürk Havalimanı’na indi

24 Ocak’taki yoğun kar yağışında, İstanbul Havalimanı’nda yüzlerce yolcu gece boyunca mahsur kalmış, havalimanında protestolar yaşanmıştı. Türk Hava Yolları’na ait kargo binasının çatısı da kar yağışı nedeniyle çökmüştü. Ankara’dan uçakla İstanbul’a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve AFAD Başkanı Yunus Sezer ise kapatılan Atatürk Havalimanı’na inmek zorunda kalmıştı.

Kuzey Marmara otoyolu kapandı 

Kuzey Marmara Otoyolu’nda (KMO) da birçok vatandaş kar nedeniyle mahsur kalmış, otoyol 18 saat sonra trafiğe açılabilmişti. KMO İşletmesi’ne 6.8 milyon lira ceza kesilirken şirket, mağdur olan sürücülerden alınan otoyol geçiş ücretlerini iade etmişti.

Balıkçı tartışması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Sarıyer’de balıkçıda İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Dominic Chilcott ile yemek yemesi ve MOBESSE görüntülerinin basına servis edilmesi de tartışma yaratmıştı. Yemeğin çok önceden planlandığını belirten İmamoğlu, görüntüleri servis edenler hakkında suç duyurusunda bulunacağını söylemişti.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.