Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ekrem İmamoğlu’ndan açıklama: İstanbul’da beklenen kar yağışı için hangi tedbirler alındı?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da beklenen kar yağışına ilişkin Afet Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) açıklamalarda bulundu. İmamoğlu metrobüsün sabaha kadar, raylı sistemlerin gece 02.00’ye kadar, vapurların ise gece 00.00’a kadar hizmet vermeye devam edeceğini söyledi.

https://twitter.com/Medyascopetv/status/1501602919145254918?s=20&t=66CcWngWeBS4AXrWguen_A

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da beklenen kar yağışına ilişkin Afet Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, Avrupa yakasındaki kuzey hattındaki ilçelerde yaklaşık 50-60 santimetre, şehir içine dönük bölgelerde ise yaklaşık 20 santimetre kar beklendiğini belirtti.

Toplu ulaşım hakkında bilgi veren İmamoğlu, metrobüsün sabaha kadar, raylı sistemlerin gece 02.00’ye kadar, vapurların ise gece 00.00’a kadar hizmet vermeye devam edeceğini söyledi.

220 bin ton tuz ve bin 290 ton solüsyonun müdahale için hazır tutulduğunu belirten İmamoğlu, “Karın 10 Mart Perşembe günü sabah saatlerinden itibaren daha etkili olacağı bekleniyor. 15 Mart Salı gününe kadar sürmesi bekleniyor. Kar kalınlığı noktasında da ocak ayındaki değerlere ulaşılması muhtemel görünüyor” dedi.

İBB’nin 9 bin 500 personel, 2 bin araç ve iş makinesi ile kar yağışına hazır olduğunu söyleyen İmamoğlu, “40 mobil büfe, 40 noktada su ve yemek yardımı yapacak” diye konuştu.

İmamoğlu, don ve buzlanma tehlikesine karşı vatandaşları temkinli olmaları için uyardı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.