Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan’ın doktorlar için söylediği “Gidiyorlarsa gitsinler” sözüne Fahrettin Koca’dan açıklama: “Sayın Cumhurbaşkanımız bu konudaki hassasiyetlerini ifade ettiler”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kısa bir açıklamada bulundu. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurtdışına göç eden doktorlar için kullandığı “Gidiyorlarsa gitsinler” sözlerini değerlendiren Koca, “Sayın Cumhurbaşkanımız bu konudaki hassasiyetlerini ifade ettiler” dedi. 

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün (8 Mart) kadın muhtarlar ile buluşmasında yurtdışına göç eden doktorları hedef alarak, “Varsın gidiyorlarsa gitsinler. Bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam ederiz, buralarda onlarla devam ederiz. Gerekirse yurtdışından ülkemize dönmek isteyenleri süratle davet ederiz. Buralar boş kalmaz, merak etmeyin” demişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün Meclis’te gazetecilerin Erdoğan’ın açıklamasını hatırlatması üzerine konu hakkında değerlendirmede bulundu. Koca, “Sayın Cumhurbaşkanımız bu konudaki hassasiyetlerini ifade ettiler” dedi. 

“Tıp Bayramı’nın nasıl kutlandığını hep birlikte izleyelim”

Bakan Koca sağlık çalışanlarının özlük haklarına ilişkin çalışmaların ise son aşamaya geldiğini belirterek, “Önemli bir mesafe katedildi, son noktaya gelindi, Cumhurbaşkanımıza arz etmiş olacağız. Hekimler başta olmak üzere bütün sağlık çalışanlarımızın haklarını en iyi teslim edecek olanlar da kendileridir. 14 Mart günü Tıp Bayramı’nın nasıl kutlandığını hep birlikte izleyelim” diye konuştu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.